Bøger / faglitteratur / bibliografier

Naturen er hellig : klimakatastrofe og religion


Beskrivelse


Om hvordan verdens dominerende monoteistiske religioner har afgørende indflydelse på, hvorfor folk i almindelighed ikke reagerer på faresignaler ved klimaændringer; med 3 betydningsfulde vendepunkter i verdenshistorien: agerbrug, de monoteistiske religioners sejrsgang og industrialiseringen.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2015

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 21. apr. 2015

Debatbog ,hvis hovedpointe er at religiøse opfattelser forhindrer at folk tager facts om klimaændringerne alvorligt og gør noget for at stoppe de katastrofale klimaændringer. Henvendt bredt til klimainteresserede.

Forfatteren er cand.mag. og har bl.a. skrevet debatartikler i dagblade om religion. Klimaændringerne er værre end almindeligvis antaget, mens verdens dominerende monoteistiske religioner (jødedom, kristendom og islam) bl.a. forkynder, at mennesket skal underlægge sig naturen. Bogens påstand er, at disse religioner har afgørende indflydelse på, hvorfor folk i almindelighed ikke reagerer på faresignaler. Den uddyber med 3 betydningsfulde vendepunkter i verdenshistorien: Agerbrug, de monoteistiske religioners sejrsgang og industrialiseringen. Heroverfor foreslår bogen alternativer: Hedensk religion som er mere respektfuld over for naturen og miljøbevægelserne.

Bogen er logisk bygget op på debattørens præmisser. Fremstillingen er pædagogisk og let forståelig. Den er holdt i et nøgternt sprog på trods af det kontroversielle emne. Den religiøse indgangsvinkel har ikke tidligere været bragt så systematisk, direkte og dybdegående op i klimadebatten.

Klimaændringer er emnet for en overvejende naturvidenskabelig mængde litteratur. Af ikke-naturvidenskabelige tilgange som denne er fx Klima og mennesker, 2014.


Jordens folk

Årg. 51, nr. 3/4 (2016)

af

af

Morten Schütt

Årg. 51, nr. 3/4 (2016)


Politiken

d. 27. maj 2015

af

af

Christoffer Emil Bruun

d. 27. maj 2015


Weekendavisen

d. 3. juli 2015

af

af

Henrik Stjernfelt

d. 3. juli 2015


Religion

2015, nr. 3

af

af

Bodil Kruse

2015, nr. 3


Præsteforeningens blad

Årg. 105, nr. 34 (2015)

af

af

Martin Ishøy

Årg. 105, nr. 34 (2015)