Bøger / faglitteratur / mønstre

Naturen i korssting


Beskrivelse


Mønstre til korsstingsbroderede tehætter, tasker, duge, puder mv. med motiver fra naturen. Med forslag og vejledning til montering.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2014

af

af

Rikke Bruun

d. 23. juni 2014

Denne specialudgave af Korssting i naturen henvender sig alle, der godt kan lide at brodere. Broderi er ikke en svær disciplin, og selvom man ikke har meget erfaring, kan man sagtens læse opskrifterne.

Forfatteren har hentet inspiration i naturen til disse designs, som kan anvendes på forskellige produkter, såsom tehætter, kosmetikpunge, puder eller løbere. Bogen indledes med en gennemgang af materialer, montering og sting. Herefter følger 18 forskellige produkter fordelt på 15 designs med motiver af fx klokkeblomster, valnøddegren, egeblade, bambus og fransk anemone. Hvert produkt indeholder en opskrift med garnnumre, et foto, måloplysninger og monteringsvejledning. Korssting er ikke svært, selvom det kræver tålmodighed, og alle med kendskab til korssting kan være med.

Bogen er en miniudgave af forfatterens Naturen i korssting, 2009. De enkelte designs er de samme, dog er der 3 designs mindre i nærværende udgave, og antallet af produkter er reduceret fra 39 til 18. Tekst og billeder er der ikke ændret på. Formatet er væsentlig mindre med 18 x 18 (2014) i forhold til 24 x 28 (2009), og sideantallet er naturligvis også noget mindre.

En specialudgave af en tidligere udgivelse, som godt kan stå alene, men der er mere variation at hente i originaludgaven.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2009

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

d. 17. juni 2009

En inspirerende broderibog, der henvender sig til alle håndarbejdselskere.

Ingrid Plum har udgivet flere bøger om korssting, bl.a.: Blomster, blade og bær i korssting, 2003, der er den af hendes bøger, der emnemæssigt minder mest om denne. Motiverne i bogen er blomster og blade fra naturen, der er tegnet som korsstingsmønstre i form og farve, der gengiver naturen, som den ser ud. Efter forordet er der oplysninger om materialer, vejledning i de forskellige stingtyper og monteringsvejledning. Og så er det tid at gå i gang. Ved hvert arbejde er der billede af det færdige resultat, mønsterark, materialeliste og monteringsvejledning. Bagest i bogen er der en side med skabeloner. Forfatteren har i denne bog fået hjælp til teksten og tegningerne, og der er gjort mere ud af monteringsdelen end i hendes tidligere udgivelser. Hun har også fået hjælp til gode idéer, syning og montering fra Sommerfuglen (www.sommerfuglen.dk), og fra "hjemmedamerne" til at brodere arbejderne.

Der findes en del bøger om korsstingsbroderi på bibliotekerne, ikke mindst forfatterens andre bøger. Det er dejligt at kunne videreformidle bøger som denne, der dels er på dansk og dels er overskueligt opbygget med gennemskuelige mønstertegninger og flotte billeder.

En rigtig god og inspirerende broderibog, der både er til at læse og forstå. Nyd både de farverige mønstertegninger og de flotte fotos af de færdige resultater.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 4 (2014)

af

af

Rikke Ravn Weiergang

Årg. 49, nr. 4 (2014)