Bøger / faglitteratur / billedværker

Naturen til bords : en kulinarisk rejse langs Vadehavs- og Vesterhavskysten (flere sprog)


Beskrivelse


Besøg på restaurenterne: Nymindegab Kro, Café Stranden, Henne Kirkeby Kro, Henne Mølle Å Badehotel, Restaurant Justesen, Hr. Skov, Hjerting Badehotel, Josef Kunstpavillonen, Brasserie B, Herregårdskælderen, Ambassaden, Nanas Stue, Kolvigs, Stigs Restaurant, Schackenborg Slotskro, Jörg Müller, Restaurant Fáhrhaus og Restaurant Kökken, Benen-Diken-Hof med opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2012

af

af

Katja Larsen

d. 27. jan. 2012

En bog til danske og udenlandske gourmeter, der ønsker at opleve lækker dansk gastronomi udenfor København.

Madskribenten Bent Christensen står sammen med fotografen Claes Bech-Poulsen bag denne flotte kogebog. Sammen har de været på en kulinarisk rejse langs Vadehavs- og Vesterhavskysten og besøgt restauranter som Henne Kirkeby Kro, Restaurant Fährhaus og Brasserie B. Samspillet mellem natur, fødevareproducenter og restauranter er tæt i Sydvestjylland og makkerparret har således også været omkring producenter som Fanø Bryghus og Varde Ådal Lam. Hvert afsnit består af flotte stemningsbilleder med tekst, der præsenterer hver enkelt restaurant samt menuen, der blev serveret på besøget. Der er tale om lækker gourmetmad lavet af lokale råvarer. Al tekst og opskrifter er på både dansk, engelsk og tysk. Bogen indgår således i vadehavsprojektet som skal styrke turismen i området.

Der er efterhånden udkommet flere bøger omhandlende danske restauranter fx Noma fra 2010. Nærværende udgivelse skiller sig ud fra andre udgivelser ved at dække Vadehavs- og Vesterhavskysten og ved at den formidler stemningen såvel som maden i området.

De virkeligt flotte stemningsbilleder og beskrivelsen af hvert enkelt sted er i denne kogebog lige så vigtig som selve opskriften. Her formidles den gode oplevelse, som skal give læseren lyst til at besøge området.