Bøger / faglitteratur

Naturens hellige kraft : hvordan vi kan genskabe vores bånd til den naturlige verden


Beskrivelse


Det moderne menneske har tingsliggjort og mistet den åndelige forbindelse med naturen med både miljøkriser og eksistentielle lidelser til følge. Nøglen til at genfinde den tabte samhørighed og balance med naturen er bl.a. at finde i kinesisk filosofi, de monoteistiske skrifter og poesi. For læsere af teosofisk litteratur.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2023

af

af

Jakob Poulsen

d. 3. mar. 2023

Det moderne menneske har tingsliggjort og mistet den åndelige forbindelse med naturen med både miljøkriser og eksistentielle lidelser til følge. Nøglen til at genfinde den tabte samhørighed og balance med naturen er bl.a. finde i kinesisk filosofi, de monoteistiske skrifter og poesi. For læsere af teosofisk litteratur.

Med videnskaben og teknologien har det moderne menneske distanceret sig fra naturen. Ved at kultivere og drive rovdrift på den har mennesket skabt miljøkriser og åndeligt forfald. Tidligere tiders opfattelse mellem natur og menneske blev derimod anset symbiotisk og respektfuldt. Ud fra bl.a. kinesisk og indisk filosofi, kristne og muslimske tekster samt moderne poesi udleder forfatteren simple leveregler, der kan genskabe samhørigheden med naturen, hvormed fx klimakriser kan afværges.

En interessant og fordomsfri bog, der med et lettilgængeligt sprog analyserer og fortolker religiøse samt verdslige tekster, der omhandler om menneskets forhold og plads i naturen. Det er interessant og sympatisk læsning, når forfatteren med sin store religionshistoriske viden og indsigt i poesi, omdanner teksterne til et universelt budskab om naturen og altet, der rækker ud til både troende og ikke-troende læsere.

Det moderne menneskes forhold til og plads i naturen bliver også behandlet i NaturtroPlanternes manifestTræernes hemmelige livDyrenes hemmelige liv af Finn Gemynte. Hvorvidt planter, træer og dyr har en bevidsthed kan man læse om i fx Planternes manifest samt i Peter Wohllebens bøger Træernes hemmelige liv og Dyrenes hemmelige livDet moderne menneskes forhold til og plads i naturen bliver også behandlet i Naturtro af Finn Gemynte. Hvorvidt planter, træer og dyr har en bevidsthed kan man læse om i fx samt i Peter Wohllebens bøger Træernes hemmelige liv og Dyrenes hemmelige livDet moderne menneskes forhold til og plads i naturen bliver også behandlet i Naturtro af Finn Gemynte. Hvorvidt planter, træer og dyr har en bevidsthed kan man læse om i fx Planternes manifest samt i Peter Wohllebens bøger og Dyrenes hemmelige livDet moderne menneskes forhold til og plads i naturen bliver også behandlet i Naturtro af Finn Gemynte. Hvorvidt planter, træer og dyr har en bevidsthed kan man læse om i fx Planternes manifest samt i Peter Wohllebens bøger Træernes hemmelige liv og .


Kristeligt dagblad

d. 15. mar. 2023

af

af

Liselotte Wiemer

d. 15. mar. 2023


Religion

2023, nr. 3

af

af

Poul Storgaard Mikkelsen

2023, nr. 3


Grundtvigsk tidende

Årg. 175, nr. 3 (2023)

af

af

Thomas Høg Nørager

Årg. 175, nr. 3 (2023)


Præsten

Årg. 113, nr. 41 (2023)

af

af

Christina Inés Wandel

Årg. 113, nr. 41 (2023)