Bøger / faglitteratur

Naturens hemmelige netværk : hvordan træer laver skyer og regnorme styrer vildsvin


Beskrivelse


Med udgangspunkt i de nyeste videnskabelige opdagelser vises hvordan forskellige dyr, planter, floder, sten og vejrsystemer arbejder sammen, og hvad der er på spil, hvis disse delikate systemer kommer ud af balance.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 14. okt. 2019

Velskrevet og fascinerende bog om naturens balancer som er en nærmest meditativ læseoplevelse. For læsere som også holder af forfatterens andre bøger om den "hemmelige" natur.

Peter Wohlleben har mange års erfaring som skovfoged i Tyskland og fortæller i denne bog om alle de forbindelser som holder naturens balance ved lige. Naturen består af et fortryllende netværk, som forbinder planter, dyr og vejrsystemer med hinanden, og Wohlleben beskriver her, hvordan de arbejder sammen, og hvor vigtigt det samarbejde er for Jordens komplekse økosystemer. Han fortæller bl.a. om hvordan økosystemet er afhængigt af vands tyngdekraft, og at der faktisk findes mange små dyr i vores kaffekop, som kommer fra drikkevandet.

Benene oppe og en god pude i ryggen, så er man klar til at nyde denne bog. Forfatteren skriver tankevækkende og meget dybsindigt om den fantastiske natur som omgiver os. Som læser er man mere observant og refleksiv når man efterfølgende begiver sig ud i naturen. Peter Wohlleben er nok mest kendt for bogen Træernes hemmelige liv, som tryllebandt mange læsere.

Ønsker man at læse en lignende bog, som kombinerer natur med filosofiske tanker, så kan bogen Kunsten at fange muldvarpe og finde sig selv i naturen af Marc Hamer anbefales.