Bøger / faglitteratur / kogebøger

Naturens køkken : find og spis de lækreste bær og urter


Beskrivelse


Guide til 27 planter, urter og bær fra dansk hede, skov og strand, som på mange spændende måder kan bruges i madlavningen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2012

af

af

Laura Michelsen

d. 7. juni 2012

Kombineret flora og kogebog til alle, der har lyst til at få lidt mere ud af den omgivende natur.

Guide til 27 planter, urter og bær fra dansk hede, skov og strand, som på mange spændende måder kan bruges i madlavningen. De enkelte bær og urter gennemgåes først grundigt rent botanisk, hvorefter vi får eventuelle historiske anekdoter, navnemæssige pudsigheder og forvekslingsfælder, og til sidst anvendelsen, både generelt og i udvalgte opskrifter. Bogen er en fin kombination af flora og kogebog og rummer megen interessant botanisk information om de spiselige planter i vores nærhed, som både tæller de meget kendte som skvalderkål, hyld og brombær, og lidt mindre kendte som havtorn, salturt og løgkarse. Opskrifterne er for nogles vedkommende lidt omfattende og nogle, jeg tvivler på, jeg selv får kastet mig ud i, men der er også ganske enkle opskrifter på fx sorbet is, saft og pesto. Der indgår fisk i flere af opskrifterne. Bogen er gennemillustreret med flotte farvefotos. Til slut et indeks over opskrifterne.

Jeg har ikke kunnet finde en bog, der balancerer tilsvarende fint mellem flora og kogebog. Den vil appellere mest til madfolket, men de får meget mere end bare en kogebog med denne.

Meget informerende og inspirerende bog, der giver lyst til at gå lige ud i have og skov og plukke løs til gryde og salatskål. Og så er bogen rigtig godt i tråd med nordisk mad trenden, der i disse år giver genlyd i en hel del danske køkkener.


Flora og fauna

Årg. 118, h. 3/4 (2013)

af

af

Sussie Pagh

Årg. 118, h. 3/4 (2013)