Bøger / faglitteratur til børn

Naturens kræfter


Beskrivelse


Oplev naturens enorme kræfter på godt og ondt. Find ud af, hvorfor polarisen smelter, hvad der sker i en tornado, og hvor monsunregnen kommer fra. Læs om, hvordan forskerne kan forudsige fremtidens klima, og hvordan vi udnytter energien fra solen, havet og vinden. Bogen er udarbejdet af de sammemennesker, som står bag tidsskriftet Illustreret Videnskab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2009

af

af

Birgit Hald

d. 10. feb. 2009

Bogens målgruppe er meget bred. Den kan læses med udbytte af alle voksne og store børn, der fascineres af smukke og voldsomme naturfænomener og gerne vil have styr på, hvad der forårsager dem.

Bogen er 3. bind i serien Videnskabens univers og en populærvidenskabelig og letlæst gennemgang af alt hvad man kan forestille sig af naturfænomener og hvordan vi som mennesker er med til at påvirke naturkræfterne. Sammenhængen mellem geologi, meteorologi, oceanografi og klimatologi forklares, og derefter er bogen inddelt i syv kapitler: Jordens omgivelser, Klima, Verdens vejr, Vejret, Lys og farver, Havet og Jordens kræfter. De enkelte emner beskrives på ét opslag, og de er ens opbygget med forholdsvis korte tekster, flotte farvefotos og udmærkede grafiske fremstillinger, der letter forståelsen. Undervejs får læseren forskellige vejrmæssige og katastrofale rekorder samt interessante oplysninger som fx at det regner mere midt på ugen end i weekenden - i hvert fald i det sydøstlige USA, da nedbøren hænger sammen med luftforureningen fra industri og trafik. Bagest er der gode forklaringer og/eller definitioner på specielle udtryk og begreber samt et register.

Bogen kan emnemæssigt bedst sammenlignes med Når jorden går amok : skælv, tsunami, vulkan, orkan, 2006 der ikke appellerer i så høj grad til de yngre læsere som Naturens kræfter.

Det er en flot bog med mange interessante, opdaterede oplysninger om forskellige naturkræfter og deres betydning for natur og mennesker.