Bøger / faglitteratur / fotografier

Naturens mønstre : hvorfor naturen ser ud, som den gør


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2016

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 31. aug. 2016

Naturens af fyldt af mønstre, og i denne bog vises en masse flotte eksempler. For natur- og fotointeresserede. For store og små.

I naturens kaotiske verden findes en orden, man måske ikke lægger mærke til ved første øjekast. Mønstre gentager sig overalt og denne bog har sat sig for at systematisere og præsentere disse mønstre. Dette gøres via tekst og fotos. De enkelte kapitler behandler særegne mønsterkonstruktioner som fx spiraler, bølger, symmetri, bobler og pletter. Hvert kapitler indledes med tekst forklarende mønstrenes opståen, funktion og deres karakteristika. Herefter vises talrige foto-eksempler fra alle steder i naturen. Fotos der strækker sig fra mikroskopi til satellitfotos. Philip Ball har skrevet en længere række bøger om videnskabelige emner på engelsk. Dette er hans første værk oversat til dansk.

En anderledes og fin bog om naturens mange former. Bogen er exceptionelt flot på fotosiden, der er hentet fra et sandt mylder af dygtige fotografer. Der er tale om et kryds mellem videnskabsformidling og coffee table book, og som læser tager man selv i blot at bladre og blive begejstret. Teksten forklarer mønstrenes natur på eksemplarisk vis, og bogen kan anvendes til fx opgave i de sidste folkeskoleklasser.

Der findes ikke et lignende værk på dansk, men en bog som Kaos, fraktaler og sæbebobler dækker en del af emnets teoretiske grundlag.


Flora og fauna

Årg. 122, h. 3/4 (2016)

af

af

Jens Reddersen

Årg. 122, h. 3/4 (2016)Informationer og udgaver