Bøger / faglitteratur / kogebøger

Naturens spisekammer : saml og tilbered gratis råvarer fra den vilde natur


Beskrivelse


Indeholder over 200 opskrifter med mere end 40 vilde vækster fra naturen - fra birk og brændenælde over hyben, kveller og mælkebøtte til ramsløg, svampe, tang og violer. Opskrifter på middagsretter, brød, salater og supper, saft, sirupper og marmelader, krydderismør, saucer og urtesalte, snapse, likører og te.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2011

af

af

Kirsten Katholm

d. 13. jan. 2011

Opslagsbog målrettet til de aktive voksne der gerne tager ud i naturen for at indsamle spiselige råvarer, der let kan forarbejdes i køkkenet.

En inspirerende bladrebog med mange store og små farvefotografier af flotte planter og lækre drikke og retter. Bogen gennemgår omkring 40 spiselige planter, urter, bær, frugter m.v. både fra haven og den vilde natur fx. birk, blommer, blæretang, brændenælde, havtorn, kvan, mælkebøtte, svampe og skvalderkål. For hver plantes opslag findes oplysninger om gode indsamlingsmåneder, hvor planten findes, hvordan den ser ud, opbevaring og dens sundhed suppleret med opskrifter, små faktabokse og sjove tips. De fleste opskrifter er på små retter, drikke eller tilbehør, der er enkle og hurtige at udføre, og som fremhæver de indsamlede råvarers smag og konsistens. Bagerst i bogen findes internetadresser, litteraturliste og register.

Forfatteren udgav i 2004 Køkkendagbogen og har desuden udgivet et par bøger med juleideer. Denne nye titel supplerer bøger af Anemette Olesen, Jette Dam Jonssons Naturens spisekammer, 2003 og Det vilde køkken, 2007 af Jonathan Hilton.

En anvendelig og overskuelig guidebog til indsamlingsture i Danmark for at finde naturens spiselige og gratis råvarer. Den rummer enkle og sunde opskrifter på, hvorledes de kan tilberedes til drikke, små retter og tilbehør, der kan anvendes i et moderne familiekøkken.


Praktisk økologi

Årg. 31, nr. 4 (2011)

af

af

Veronica Bay

Årg. 31, nr. 4 (2011)