Bøger / faglitteratur / erindringer

Naturens stemme


Beskrivelse


Videnskabelig direktør i Zoologisk Have i København, Bengt Holst (f. 1952), fortæller om sit liv med naturen, det natursyn som gennemsyrer ham, og om menneskets forhold til naturen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 15. sep. 2017

At have en zoologisk have er andet og meget mere end at holde og fremvise dyr fra hele verden. Det er videnskabelig direktør i Zoologisk Have, København, Bengt Holst er en klar og tydelig stemme for. For natur- og dyreinteresserede læsere.

Allerede som barn blev Bengt Holst fascineret af naturen og dyrene - en fascination, der udviklede til en passion, levevej og livsstil. Som videnskabelig direktør for Zoologiske Have, København, har han ansvaret for forskning, formidling og havens engagement i naturbevarelse verden over. En zoologisk have er ikke en ø, og for Bengt er det, at forskning og erfaringer deles med andre zoologiske haver lige så vel som deltagele i avlsprogrammer og naturbevarelse vigtige aspekter af det at drive en zoologisk have. Når det kommer til naturbevarelse er Zoo og Bengt fx til stede med forskere i Pilanesberg Nationalpark i Sydafrika, hvilket også bruges aktivt i formidlingen hjemme i Kbh. med fx livestreaming fra parken.

Når man læser bogen, hører man virkelig naturens stemme. Bengt fortæller om og formidler naturen på en helt fantastisk måde, hvilende på en videnskabelig tilgang, som gør, at man ikke kan andet end at fascineres med ham.

I Eske WillerslevKvinden med aberne, 2015, møder vi også en forsker og et naturmenneske, og i Kvinden med aberne, 2013, møder vi Lone Nielsen, der arbejder for at redde Borneos orangutangerI Eske Willerslev, 2015, møder vi også en forsker og et naturmenneske, og i , 2013, møder vi Lone Nielsen, der arbejder for at redde Borneos orangutanger.