Bøger / faglitteratur til børn

Naturfagslærerens håndbog


Beskrivelse


Håndbog der giver inspiration til at udvikle undervisningen i folkeskolens naturfag med fokus på bl.a. læringsmiljøer, stofudvælgelse, natursyn, samarbejde på tværs af fag og klassetrin samt evaluering og afsluttende prøver.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2009

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 25. nov. 2009

Bogen henvender sig til naturfagslærere, skoleledelser, studerende på læreruddannelsen og på videre- og efteruddannelser.

Elleve forfattere kommer i hvert deres kapitel med vigtige aspekter af naturfagene, her defineret som fagene biologi, geografi, fysik/kemi og natur/teknik. Centralt står beskrivelsen af den særlige naturfaglige tankegang, men der er også såvel teoretiske, refleksive og debatterende kapitler som mere praktisk orienterede kapitler. Fælles Mål 2009 er selvfølgelig referencerammen, tests og evalueringskultur berøres flittigt, og naturfagene perspektiveres historisk og internationalt. Sproget er lettilgængeligt og de enkelte kapitler er klart opbyggede. Der er diverse skemaer, tegninger og tabeller i den i øvrigt spartansk layoutede bog.

Alle forfatterne er kendte navne i naturfagssammenhænge. For ganske nylig udkom Trine Hyllesteds ganske praktisk anlagte Underholdning eller undervisning, som naturligt ligger til grund for netop hendes kapitel i den foreliggende bog, der som nævnt favner meget bredere.

En fin bog, der samler tidens tendenser indenfor naturfagene på glimrende vis.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 9 (2010)

af

af

Charlotte Trolle Olsen

Årg. 127, nr. 9 (2010)Informationer og udgaver