Bøger / faglitteratur

Naturhaven : den mangfoldige have


Beskrivelse


Viser hvordan man får en naturlige have hvor mangfoldigheden blomstrer og hvor insekter og fugle trives. Handler om at lade træer og græsset stå og mosset være, men også om at så danske, vilde planter, om at udnytte sine muldvarpeskud og om at sørge for blomster til bierne året rundt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2017

af

af

Camilla Sejerøe

d. 3. mar. 2017

Hvis du er til naturlige haver, hvor mangfoldigheden blomstre og hvor insekter og fugle trives, viser bogen her, hvordan du kan få det.

Her er en havebog, der gør op med de fleste andre bøger på området. Bogens kapitler hedder bl.a. "Rod giver liv", "Krat, kvasbunker og døde træer" og den handler i høj grad om at lade stå til. Kontrolleret, men stadig uden at gøre for meget. Lad græsset stå og mosset være. Lade de døde træer stå. Men også om at så danske, vilde planter, om at udnytte sine muldvarpeskud og om at sørge for blomster til bierne året rundt. Forfatterne er alle tre biologer.

En rigtig dejlig bog, der bringer en forfriskende forandring i havebøgerne. Den har simpelthen et andet udgangspunkt, og handler mindre om at se godt ud, og mere om at gøre gavn, for både mennesker og dyr. Her er tale om en praktisk havebog med et ideologisk budskab; haven er en bid værdifuld natur, hvis du lader den være det. Bogen er rigt illustreret med farvefotos.

Vilde blomster i haven handler også om en bedre balance mellem flora og fauna, men har ikke det samme fokus på danske forhold og er heller ikke så bredt favnende.