Bøger / faglitteratur / opskrifter

Naturlig cleaning : bæredygtig rengøring med naturlige produkter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2019

af

af

Merete Trap

d. 9. apr. 2019

Citroner, vodka og bagepulver. Produkter som findes i de fleste husholdninger og i denne bog forvandles til rengøringsmidler. Bogen henvender sig primært til yngre kvinder, men alle med interesse i bæredygtighed kan læse med.

Denne bog om bæredygtig rengøring, starter med at stille spørgsmålet "Why go natural?" Herefter følger kapitler om farlige og ufarlige kemikalier, og en "sådan kommer du i gang guide". Dernæst følger afsnit om alt fra rengøring af køkken og badeværelse til forårsrengøring, tilsat opskrifter på hjemmelavede rengøringsmidler. Bogen slutter med en minimalistisk challenge. Bogen er tilsat farvefotos af forfatteren i forskellige rengøringssituationer. Cecilie Blaksted er blogger og har tidligere udgivet Naturlig beauty.

En rigtig fin guidebog til at få en bæredygtig rengøringsrutine. Bogen henvender sig direkte til læseren og er skrevet i et ungt og friskt sprog, med masser af små jokes og hashtags. De mange opskrifter på rengøringsmidler er nemme at gå til, og består af ingredienser som findes i de fleste husholdninger. Bogens lysegrønne omslag signalerer økologi og naturlighed.

Dette er den første bog på dansk om bæredygtig rengøring. Kan sammenlignes med den amerikanske Zero wasteHej smukke. Af danske udgivelser i samme boldgade kan nævnes Hej smukke af Inez Gavilanes, som dog omhandler makeupDette er den første bog på dansk om bæredygtig rengøring. Kan sammenlignes med den amerikanske Zero waste. Af danske udgivelser i samme boldgade kan nævnes af Inez Gavilanes, som dog omhandler makeup.