Bøger / faglitteratur til børn

Naturskolens giftige planter : billedbog for de yngste


Beskrivelse


Billedbog. 50 forskellige giftige planter, buske, træer og blomster fra den danske natur præsenteres med farvefotos og tekst for børn, med henblik på at give børnene respekt for de giftige planter, så de undgår at spise eller berøre dem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 29. aug. 2014

Bogen er lavet til børn med henblik på at give dem respekt for de giftige planter, så de undgår at spise eller berøre dem. Men alle kan have glæde af at lære de giftige planter at kende. For børn er det godt at have en voksen at snakke med, første gang de kigger i bogen.

Bogen er en visuel meget flot oplevelse. 48 forskellige planter, buske, træer og blomster fra den danske natur præsenteres på hver deres dobbeltopslag med et stort farvefoto hen over midten. Der er indsat mindre fotos af detaljer i det store foto plus en kasse med lidt tekst. Teksten indeholder en beskrivelse af planten. Desuden er der en stor overskrift med plantens navn efterfulgt af et "meget giftig", "giftig" eller "lidt giftig". Nederst på siderne er en bjælke, der viser, hvor giftig planten er, så barnet, som endnu ikke kan læse, kan være med. Graden af giftighed svarer til en hel rød bjælke, halv rød eller kvart rød. Bagerst er fire sider med små fotos af alle planterne. Her er det meningen, at man skal prøve, om man kan huske de giftige planters navne.

Naturskolens Forlag har tidligere udgivet Naturskolens vilde planter, bind 1-2 og Naturskolens træer. Layoutet i denne nye bog er som i de to tidligere udgaver.

Meget flot visuel bog som alle, der kigger i den, vil blive betaget af. Jeg blev overrasker over, at så mange planter omkring os er giftige. Kan varmt anbefales.