Bøger / skønlitteratur / roman

Necropolis : de levende døde : spændingsroman


Beskrivelse


Science fiction. Dette er begyndelse på fortællingen om, hvordan menneskeheden næsten blev udslettet af de levende døde, og de begivenheder der ledte til skabelsen af Megabyerne.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2008

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 5. sep. 2008

Læsere i alle aldre (især fra 15-?år) af science fiction og splatter samt fans af Patrick Leis vil nyde også at læse denne bog fra Necrodemic-universet.

Forfatteren er kendt fra en række andre bøger i genrerne fantasy, sf og splatter, og denne bog falder fint i tråd med de øvrige i samme emnekreds. Den rummer otte selvstændige noveller, om hvordan det gik, da Smitten bredte sig, så mængden af udøde/zombier eskalerede og blev til en ødelæggende svøbe af genopstandelser ude af kontrol. Foruden at levere de effektfulde og dramatiske historier har Leis også lavet bogens barske forside og de sort/hvide illustrationer, der indleder hver novelle.

Stephen King og Dennis Jürgensen er tidligere nævnt som sammenligningsgrundlag, og det passer meget godt. Leis er dog ved at have udviklet et større univers med (ser det ud til) otte sammenhængende bøger med den samlede beretning om Necrodemic-tiden. Psykonauten, 2007 indleder rækken, der afsluttes med Necrodemic-trilogien, hvoraf 1. og 2. del - Requiem, 2003 og Pax immortalis, 2006 er udkommet. Denne bog ligger midt i forløbet omkring år 0 og dækker en stor del af perioden.

Som med de øvrige bøger af Leis vil denne også have sine faste fans med hang til drabelige effekter og science fiction-universet. Desuden vil historien om Necrodemic-universet være endnu mere fascinerende, jo mere det foldes ud, og der opstår en større og sammenhængende beretning.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2016

af

af

Martin W Hansen

d. 22. nov. 2016

Dette er begyndelse på fortællingen om, hvordan menneskeheden næsten blev udslettet af de levende døde, og de begivenheder der ledte til skabelsen af Megabyerne. For fans af klassisk zombielitteratur.

En revideret udgave af den oprindelige NecropolisPsykonauten fra 2008. Den markerer indledningen på en samling af forfatterens "Necrodemic-serie", som tidligere har været udgivet på forskellige forlag, men nu er planlagt til at udkomme i sammenhængende og gennemrevideret form. Dette bind indeholder 8 noveller og en kort tegneserie, der tilsammen danner et billede af en tidslinje fra tiden efter krigen mod den kunstige intelligens IO (fra Psykonauten ), henover de første dage hvor zombie-smitten begynder at brede sig, til den menneskelige civilisations sammenbrug og frem mod skabelsen af Megabyerne. Bogen er illustreret af forfatteren selvEn revideret udgave af den oprindelige Necropolis fra 2008. Den markerer indledningen på en samling af forfatterens "Necrodemic-serie", som tidligere har været udgivet på forskellige forlag, men nu er planlagt til at udkomme i sammenhængende og gennemrevideret form. Dette bind indeholder 8 noveller og en kort tegneserie, der tilsammen danner et billede af en tidslinje fra tiden efter krigen mod den kunstige intelligens IO (fra ), henover de første dage hvor zombie-smitten begynder at brede sig, til den menneskelige civilisations sammenbrug og frem mod skabelsen af Megabyerne. Bogen er illustreret af forfatteren selv.

Det er en veludført revidering af den oprindelige novellesamling. Det er en genre som har været populær de senere år, og nye fans af genren bør unde sig, at "sætte tænderne i" denne klassiske serie, som gør mange ting bedre end de fleste nye.

Kan sammenlignes med andre gode titler i zombie-genren, såsom Høstens engleWorld war zKadavermarch og World war z. Med tanke for bogens meget danske kulisse bør dog også Jürgensens klassiske Kadavermarch nævnes, da det stadig er en fin titel i genren, som bestemt også kan læses af voksneKan sammenlignes med andre gode titler i zombie-genren, såsom Høstens engle og . Med tanke for bogens meget danske kulisse bør dog også Jürgensens klassiske Kadavermarch nævnes, da det stadig er en fin titel i genren, som bestemt også kan læses af voksneKan sammenlignes med andre gode titler i zombie-genren, såsom Høstens engle og World war z. Med tanke for bogens meget danske kulisse bør dog også Jürgensens klassiske nævnes, da det stadig er en fin titel i genren, som bestemt også kan læses af voksne.


litteratursiden.dk

d. 6. okt. 2008

af

af

Jette S. F. Holst

d. 6. okt. 2008

De døde genopstår, og verden går næsten under, når Patrick Leis inviterer læseren ind i Necropolis. Det er ikke meget at grine af i Patrick Leis’ nye novellesamling "Necropolis", som i syv noveller fo...


Himmelskibet

Nr. 19 (2008/2009)

af

af

Thomas Winther

Nr. 19 (2008/2009)


Proxima

Nr. 89 (2009)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 89 (2009)


Himmelskibet

Nr. 51 (2017)

af

af

Thomas Winther

Nr. 51 (2017)