Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Ned gennem Frankrig : en kulturhistorisk og politisk rejse


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2019

af

af

Pernille Poulsen

d. 12. juni 2019

Anderledes guidebog med historisk og politisk tilsnit. For alle der elsker at besøge de større franske byer.

Med tog rejser forfatteren gennem ti franske byer fra Strasbourg i nord til Monaco i syd. For hver enkelt by fortæller journalist Jørn Ørnstrup om mad, historie, politik, kunst, kultur og mennesker. Ikke i nogen bestemt orden, men det, han synes er væsentligt og karakteristisk for netop denne by. Jørn Ørnstrup er freelance rejsejournalist og har tidligere udgivet Forelsket i LissabonNed gennem Italien og Ned gennem ItalienMed tog rejser forfatteren gennem ti franske byer fra Strasbourg i nord til Monaco i syd. For hver enkelt by fortæller journalist Jørn Ørnstrup om mad, historie, politik, kunst, kultur og mennesker. Ikke i nogen bestemt orden, men det, han synes er væsentligt og karakteristisk for netop denne by. Jørn Ørnstrup er freelance rejsejournalist og har tidligere udgivet Forelsket i Lissabon og .

Personlig og velskrevet kulturhistorisk rejsefører, der kommer vidt omkring. Der er ikke tale om en opslagsbog med glitrende turistfotos og lister over 10 ting, du skal se. Til gengæld bliver man begavet med indsigt og baggrundsviden, så man kan opleve den pågældende by lidt mere i dybden. Ligger genremæssigt mellem en egentlig guidebog og en personlig rejsebeskrivelse.

Kan minde om Franske bagatellerByferie i Frankrig21 franske byer, Byferie i Frankrig og 21 franske byerKan minde om Franske bagateller, og 21 franske byerKan minde om Franske bagateller, Byferie i Frankrig og .