Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Ned gennem Italien : en kulturhistorisk og politisk rejse gennem syv byer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2018

af

af

Kent Skov

d. 29. nov. 2018

Rejsebeskrivelse om syv af Italiens mest kendte byer. For interesserede i Italien som kultur- og rejseland.

Jørn Ørnstrup skriver rejseartikler til dagblade og har udgivet Forelsket i Lissabon. JØ beskriver syv udvalgte byer i Italien, der hver for sig og samlet omfatter de mest kendte og velbesøgte rejsemål i Italien: Trieste, Venedig, Bologna, Firenze, Assisi, Rom og Napoli. Det er brede beskrivelser, der omfatter både byernes historiske udvikling, deres karakteristika, politiske historie og kulturhistorie. Sidstnævnte omhandler citater af berømte forfattere og komponister. De enkelte afsnit nævner også de største attraktioner. Kapitlet om Napoli omhandler fx også omtaler af Pompei og Vesuv. Med ledsagende fotos, register, netadresser og litteraturhenvisninger.

Ikke en rejeguide med en masse fakta, ruter og adresser, men en rejsebeskrivelse i klassisk fortællende stil. Afsnittene er generelt vidende og velfortalte med gode detaljer og især godt opsamlende om de komplekse historiske og politiske forhold. Men for Italien-kendere er der også en del velkendt stof. Illustrationerne giver inspiration, men er ikke bogens stærke side.

Storbyferie i ItalienNapolis tusind farver dækker næsten de samme byer, og der findes titler, der beskriver enkeltregioner og byer, fx Napolis tusind farverStorbyferie i Italien dækker næsten de samme byer, og der findes titler, der beskriver enkeltregioner og byer, fx .