Bøger / faglitteratur / kogebøger

Ned i vægt med LCHF


Beskrivelse


Med udgangspunkt i LCHF (Low Carb High Fat)-principperne gives konkrete råd til effektivt vægttab. Med kostplan og 65 opskrifter på lækker hvedagsmad og ideer til madpakken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 22. aug. 2014

Fin og anvendelig slankebog, der tager udgangspunkt i det meget efterspurgte koncept LCHF (low carb high fat). Den vil inspirere og motivere dem, der gerne vil tabe sig, ligesom den også vil være af interesse for dem, der er ønsker en sundere livsstil.

LCHF har i den grad slået an, og konceptet med masser af protein - og dermed kød og fedt - lyder også tillokkende. Til gengæld skal man begrænse indtaget af kulhydrater mest muligt, hvilket vil sige mel, pasta og rodfrugter, ligesom man skal holde igen med frugt. Der kan laves meget dejlig proteinholdig mad fra det, der har kunnet løbe, flyve eller svømme, dvs. kylling, ko, svin, fisk, æg og mejerivarer, og i bogen præsenteres et antal madplaner med tilhørende opskrifter til alle døgnets måltider. Opskrifterne er til én person og uden undtagelse delikate og lette at lave. Alle opskrifter er ledsaget af billeder. Register.

Der er kommet adskillige kogebøger om LCHF de seneste år. Denne skiller sig ikke nævneværdigt ud, men supplerer fint de øvrige titler, som der er et stort træk på.

Udogmatisk og inspirerende slankebog, der vil kunne inspirere de fleste, hvad enten de er på kur eller ej. Der er ingen løftede pegefingre eller ekstreme diæter, men forslag til lækker mad, som, hvis den indtages med måde, alt andet lige vil føre til vægttab.