Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nedrykning truer


Beskrivelse


Nedrykning truer FC Mezzi. Kun sejre i sæsonens 2 sidste kampe kan sikre dem pladsen i den bedste række. Johan er at ved blive rigtig gode venner med Thors søster, Bella. Hvad nu med Ursula?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2016

af

af

Lars Larsen

d. 25. apr. 2016

Nedrykning truer FC Mezzi. Johan kæmper med træningen i Farum, og han er ved at blive rigtig gode venner med Thors søster, Bella. Men han har jo også Ursula. 9. bind i serien "FC Mezzi". For fodboldinteresserede og fans af serien i alderen 9-12 år.

Det går ikke så godt for FC Mezzi. Holdet er ved at ryge ud af den bedste række og kun sejre i sæsonens 2 sidste kampe kan sikre mod nedrykning. Spillertruppen er for tynd og sammenlægning med en anden klub truer, så noget må ske. En slogankonkurrence, hvor præmien er en tv-kamp mod et udvalgt FCK-hold i Idrætsparken bliver vendepunktet. Også for Ursula og Johan.

Bogen passer fint ind i serien om FC Mezzi. Den er let at læse og der er gode og levende beskrivelser fra fodboldbanen og af Johans oplevelser på og udenfor fodboldbanen. Historien er skrevet i første person med meget dialog. Jan Solheims tegninger understøtter handlingen. Historien fungerer bedst, hvis du har læst nogle af de andre bøger om FC Mezzi.

Andre gode serier om fodbold og venskab er Luigi Garlandos "Mål", Glen Ringtveds "Dreamteam" og Kirsten Sonne Harilds "FC Englene".