Bøger / faglitteratur / essays

Nedslag - mellem det vi siger, og det vi gør


Beskrivelse


Debatbog der gør op med principløsheden og forsvarer det personlige ansvar. Med 23 korte tekster om bl.a. politik, velfærd, uddannelse, indvandring, globalisering, generationsforskelle, moral, ansvar og opdragelse.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kent Skov

2008

Nedslag - mellem det vi siger, og det vi gør er både en debatbog og en essaysamling om moderne samfundsliv- og etik. Bogens ligefremme sprog og holdningstilkendegivelser gør den god at gå til som udgangspunkt i både undervisning og arrangementer på forskellige niveauer og sammenhænge. Kan ellers anvendes på linje med forgængeren.

Den kendte debattør og finansanalytiker MA er her ude med endnu et indlæg i den samfundspolitiske debat. Efter opsangen om og til den forkælede Generation fucked up? (2005) er hans anliggende denne gang et nedslag i digressionen mellem det der siges, og det vi gør. Dialogen hyldes som et bærende demokratisk princip, men ingen ønsker at blive modsagt, og der er udbredt tendens til ikke at tage personligt ansvar, men at lade institutionerne bære ansvaret for fx børneopdragelse. MA kaster sig med sine 23 korte polemiske essays i højt sproglige gear ind over en række emner, som han mener bedst matcher den overordnede antagelse eller betragtning. Man kan godt betragte den i mange henseende moderne crossover humanist MA som en opdateret udgave af tidligere tiders moralske kritikere. Som en Jeronimus af sin tid vil han revse sin tid og herskende samfundsorden og etik.

MA er medforfatter til Generation fucked up? og har skrevet andre debatartikler til antologier.

MA vil med sine 23 nedslag i polemisk essayform revse den danske samfundsmoral, der er præget af egoisme, kujoneri og ansvarsforflygtigelse. MA vil ægge til debat og gør sit med denne række skarpe indlæg.


Berlingske tidende

d. 28. apr. 2008

af

af

Jørgen Larsen

d. 28. apr. 2008


Politiken

d. 29. mar. 2008

af

af

Lars Hedebo Olsen

d. 29. mar. 2008


Information

d. 29. mar. 2008

af

af

Mette-Line Thorup

d. 29. mar. 2008


Jyllands-posten

d. 29. mar. 2008

af

af

Jakob Levinsen

d. 29. mar. 2008


Kristeligt dagblad

d. 28. mar. 2008

af

af

Henrik Jensen

d. 28. mar. 2008