Bøger / faglitteratur / essays

Nedtælling for humanismen : artikler og essays 2015-2018


Beskrivelse


Samling af tekster, der tidligere har været udgivet som kroniker mm. i perioden 2015-2018, om vigtigheden af mellemfolkelig forståelse, universel menneskelighed og humanismen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2018

af

af

Sanne Caft

d. 25. okt. 2018

Verden er af lave, og nogen bør gøre noget. En samling af tekster, der tidligere har været udgivet som kroniker mm. fra en markant stemme i samfuldsdebatten. Til læsere af samfundsaktuel litteratur, af politiske debatbøger og dem, der interesserer sig for verden af i dag og i morgen.

Mellemfolkelig forståelse, universel menneskelighed og humanismens vigtighed er de grundtemaer, hvorom de forskellige tekster cirkler. Det er en blanding af antologiske tekster og tekster bragt som kronikker i tidsrummet 2016-18. Hertil en nyskreven monolog og et nyskrevet essay om udlændingespørgsmålet herhjemme, i Europa og i USA. Forfatteren er kendt fra et omfattende forfatterskab.

Man mærker tydeligt forfatterens bekymring og særligt indignation over en verden, der i forfatterens optik i stigende grad kigger indad. Det er et passioneret partsindlæg. I nogle af teksterne mærkes, at de er skrevet til en, på udgivelsestidspunktet, aktuel begivenhed, hvilket gør visse af teksterne forældede i afsæt, men stadig aktuelle i grundlæggende tematik.

Jane Teller udgiver samtidig At gå nøgenAnsøgning om at være menneske med samme debatskabende sigte. Bogen fortsætter i sporet fra forfatterens Ansøgning om at være menneske og hans øvrige forfatterskab generelt og er i samme tråd som fx Carsten Jensens forfatterskabJane Teller udgiver samtidig At gå nøgen med samme debatskabende sigte. Bogen fortsætter i sporet fra forfatterens og hans øvrige forfatterskab generelt og er i samme tråd som fx Carsten Jensens forfatterskab.


Weekendavisen

d. 16. nov. 2018

af

af

Klaus Rothstein

d. 16. nov. 2018