Bøger / skønlitteratur / roman

Nefertiti - dødebogen


Beskrivelse


Da dronning Nefertiti forsvinder sporløst, ti dage før indvielsen af den nyanlagte hovedstad, sender farao Akhenaten bud efter politimanden Rai Rahotep, som får til opgave at løse mysteriet om dronningens forsvinden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Karsten Just

2007

Historiske romaner kan være en svær genre. Ofte skygger beskrivelsen af perioden med mange detaljer for handlingen, men ikke i denne roman der foregår i Ægypten i oldtiden. Forfatteren har tjek på baggrunden, og miljøet spiller en stor rolle, men det er politimanden Rai Rahotep, der er i centrum og fortæller den dramatiske historie. Farao Akhenaten har forbudt alle gamle religioner, nu er det tilbedelsen af solguden der er den officielle religion. For at markere bruddet anlægges en ny hovedstad. Den skal indvies med pomp og pragt, men kort inden festen forsvinder dronning Nefertiti. Er hun død, hvem har bortført hende, hvem vil skade faraoen? Den unge politimand Rahotep tilkaldes fra Theben for med sine uortodokse metoder at løse mysteriet. Han kastes ind i en verden, hvor magtkampe er en del af hverdagen. De gamle slægters magt er brudt, men nye alliancer skabes, og det er i dette forvirrende tomrum at Rahotep skal manøvrere. Han har ti dage til at finde Nefertiti. Mod alle odds og gennem mange forviklinger, styrer han med logisk deduktion gennem alle besværlighederne og løser sagen, men ikke alting er lige lysende klart. Der er stadigvæk uopklarede begivenheder, der får afgørende virkning på Farao Akhenatens liv. En flot og overbevisende fortælling, der hviler på historiske facts, en detektivhistorie med en spændende handling, der udvikler sig logisk og sammenhængende.


litteratursiden.dk

d. 26. mar. 2007

af

d. 26. mar. 2007

Historisk spændende krimi, der giver sit bud på, hvad der overgik Egyptens smukkeste kvinde Nefertiti, og hvorfor hun forsvandt midt i sin storhedstid. Krimien fører os tilbage i Egyptens historie, o...


Jyllands-posten

d. 2. mar. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. mar. 2007