Bøger / faglitteratur

Nej er ikke nok : modstand mod Trump & højrepopulismens chokpolitik


Beskrivelse


Naomi Kleins analyse af hvorfor Donald J. Trump og højrefløjen kom til magten og bud på hvordan man kommer denne form for populisme til livs.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2017

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 4. aug. 2017

Rundt omkring i verden, og særdeleshed i USA, vinder populistiske og nationalistiske politikere frem. Men hvorfor? Og hvordan stopper man dem? Naomi Klein kommer med sit bud på årsagen til problemet og bud på løsninger. Til læsere af bøger om samtids- og samfundsanalyser.

Donald Trump som præsident kom som et chok for de fleste, nu da chokket har lagt sig er det tid til at efterrationalisere. I denne bog af Naomi Klein kommer hun med sit bud på hvorfor Trump kom til magten og om hvordan man kommer denne form for populisme til livs. Bogen er overordnet inddelt i fire dele, en om hvorfor Trump kom til magten, en om tingenes tilstand nu, en om hvordan det kan blive værre, og til sidst om hvordan det kan blive bedre. Klein har tidligere skrevet Intet bliver som førChokdoktrinenNo logo, Chokdoktrinen og No logo (Tekst på dansk)Donald Trump som præsident kom som et chok for de fleste, nu da chokket har lagt sig er det tid til at efterrationalisere. I denne bog af Naomi Klein kommer hun med sit bud på hvorfor Trump kom til magten og om hvordan man kommer denne form for populisme til livs. Bogen er overordnet inddelt i fire dele, en om hvorfor Trump kom til magten, en om tingenes tilstand nu, en om hvordan det kan blive værre, og til sidst om hvordan det kan blive bedre. Klein har tidligere skrevet Intet bliver som før, og No logo (Tekst på dansk)Donald Trump som præsident kom som et chok for de fleste, nu da chokket har lagt sig er det tid til at efterrationalisere. I denne bog af Naomi Klein kommer hun med sit bud på hvorfor Trump kom til magten og om hvordan man kommer denne form for populisme til livs. Bogen er overordnet inddelt i fire dele, en om hvorfor Trump kom til magten, en om tingenes tilstand nu, en om hvordan det kan blive værre, og til sidst om hvordan det kan blive bedre. Klein har tidligere skrevet Intet bliver som før, Chokdoktrinen og (Tekst på dansk).

Klein er en af de kræfter på venstrefløjen, der ikke bare påpeger problemet i den stigende nationalisme, men kommer også med bud på hvordan man kommer det til livs. Hendes bud er en agenda hvor positivitet og håb skal komme som modsvar til negativitet og afmagt. Klein skriver vidende og præcist, og hendes analyse af Trump som et brand, mere end et menneske, sætter mange ting i perspektiv.

Klein minder om amerikanske tænkere som Noam Chomsky og hendes tanker minder om Snyders Om tyranni.


Berlingske tidende

d. 24. aug. 2017

af

af

Bent Blüdnikow

d. 24. aug. 2017


Jyllands-posten

d. 17. sep. 2017

af

af

Henrik Jensen

d. 17. sep. 2017


Weekendavisen

d. 25. aug. 2017

af

af

Anna Ullman

d. 25. aug. 2017


Information

d. 24. aug. 2017

af

af

Rune Lykkeberg

d. 24. aug. 2017


Social kritik

Årg. 29, nr. 152 (2017)

af

af

Knud Vilby

Årg. 29, nr. 152 (2017)