Bøger / skønlitteratur / roman

Nej nej og atter nej


Beskrivelse


Efter 25 års ægteskab indleder Jan et forhold til sin yngre kollega Hanne. Alt går op i limningen, men anderledes end Jan havde forventet. Konen Ingrid trives nemlig på sin helt egen måde.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2018

af

af

Stine Grabas

d. 8. juni 2018

Efter 25 års ægteskab indleder Jan et forhold til sin yngre kollega Hanne. Alt går op i limningen, men anderledes end Jan havde forventet. Konen Ingrid trives nemlig på sin helt egen måde. For læsere af familieromaner, hvor parforholdet og dens skrøbelighed er i fokus.

Ingrid og Jan har været gift i 25 år. Ingrid føler sig irriteret over alting, men gør som der forventes af hende. Hanne er midt i 30'erne og single. Hun finder hele tiden en undskyldning for at slå op med en fyr og flytte. Men hun ved, at det snart må have en ende, hvis hun skal nå at have børn som de andre på hendes alder. En dag møder hun Jan og de indleder et intenst forhold. Han går fra Ingrid og imod alle odds, undrer Ingrid sig, men føler sig pludselig mere fri. Nina Lykke har skrevet flere bøger, men romanen her er hendes første på dansk.

En herlig og skarp roman om familielivet, hvor lyst og frihed er den drivende faktor. Det solide ægteskab bliver splittet i atomer og beskrivelsen er skrevet med et glimt i øjet men samtidig med alvor.

Der er noget som ikke stemmerVil ikke forstyrres handler også om ægteskab og utroskab, men hvor bruddet er mere hjerteskærende. I den lidt mere muntre stil findes Vil ikke forstyrresDer er noget som ikke stemmer handler også om ægteskab og utroskab, men hvor bruddet er mere hjerteskærende. I den lidt mere muntre stil findes .


litteratursiden.dk

d. 22. nov. 2019

af

af

Barbara Rugholm

d. 22. nov. 2019

Satirisk ægteskabstragedie på norsk om fællesskabets trange kår i individualismens tidsalder. Ingrid og Jan har været gift i et kvart århundrede, sønnerne er voksne, og midtlivskrisen og meningsløshed...


Kristeligt dagblad

d. 27. juni 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 27. juni 2018