Bøger / skønlitteratur til børn

Nej! sagde Alfons Åberg


Beskrivelse


Billedbog. Alfons vil lege videre med katten Pusser, selvom far siger, de skal spise. Det synes far ikke om, så han prøver på flere måder at få Alfons til at spise. Men Alfons siger hele tiden nej. Så bliver far vred. Hvordan skal de blive gode venner igen?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Else Lerche

d. 18. dec. 2018

Så er han her igen Alfons Åberg, frisk og veloplagt som altid. Alfons leger med katten, da far siger, de skal spise. Alfons siger nej, han vil lege videre. Nu udvikler situationen sig til enstillingskrig mellem far og Alfons, der ikke vil spise. Den bliver først brudt, da katten spiser de sidste frikadeller, og far og Alfons lige lettet kan begynde på en frisk. Forf. har et meget fintblik for de mekanismer, der træder i kraft mellem barn og voksen i en sådan situation. Far gennemspiller hele registeret af følelser fra venlighed, lokken, vredesudbrud, trusler, afledningsmanøvrerm.m. Og Alfons, der efterhånden glemmer, hvorfor han siger nej, han vil bare ikke give sig. Elegant finder forf. den løsning, der med humor og uden at hverken far eller Alfons taber ansigt, løserop for situationen. Det hele fortælles i et dialogrigt sprog, den er god at læse højt og henvender sig direkte til målgruppen. Der er fin overensstemmelse mellem tekst og ill. de er i en blandingafcollageogtegning.sadansom vi kender og holder af dem fra de tidligere bøger. Det røde nej i titlen på forsiden viser, hvad bogen drejer sig om. Bi.bogen vil blive lige så læst og elsket af børnfra 3 år og deres forældre, som de forrige Alfonsbøger.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ingrid Jensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Alfons Åberg, kendt og elsket af vist alle børn før skolealderen, har i denne bog et problem - eller rettere: han giver far et problem, for han vil ikke spise sin middagsmad. Han legede ligeså godt! det udvikler sig hurtigt til en magtkamp mellem de to, hvor faderen prøver alle muligheder for at tvinge sin vilje igennem, men uden resultat. Han udlover dels belønning, dels straf, hanlokker, han laver sjov, han raser, men Alfons giver sig ikke. - Og slutningen er næsten et dilemma-eventyr, hvor hvem vandt kampen? Frikadellen blev i hvert fald væk, men det var ikke Alfons, derspiste den. Situationen er velkendt fra familielivet, og det må også være her, man bruger bogen til at punktere et problem, snakke om det, løse det op og lade det ende, som med far og Alfons,kærligt og muntert, uden at nogen lider nederlag. Selv for skolebibliotekets yngste lånere er det ikke lige denne bog, man vil gribe til i en situation med samme problematik. Den henvender sig tilårene før.


Det fri aktuelt

d. 14. sep. 1994

af

af

Kim Skotte

d. 14. sep. 1994


Jyllands-posten

d. 27. sep. 1994

af

af

Ulrik T. Skafte

d. 27. sep. 1994