Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Nej! siger lille Rosa


Beskrivelse


Billedbog. Lille Rosa siger nej til det hele. Hun vil ikke have tøj på, sove eller holde mor i hånden. Men når dukken gør det samme som hende, er det alligevel ikke så slemt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2014

af

af

Marianne Agger

d. 3. mar. 2014

To nye, charmerende pegebøger fra Bies hånd: Lille Lars er glad og Nej! siger lille Rosa. Bøgerne er for børn fra 1 1/2 til 3 år. Forsiderne illustrer, at bøgerne omhandler børn og følelser.

Dette er Bies sjette bog om Rosa og hendes tolvte bog om Lars. Rosa er kommet i nej-alderen. Der er mange ting, hun ikke vil. Fx at tage mor i hånden og have tøj på. Men når dukken og fåret gør det samme som hende, er det hele ikke så slemt. Så giver det alligevel mening det, de voksne bestemmer. Lars kommer igennem et væld af sindstilstande i bogen. Han er træt/vågen, vred/glad, slem/sød, osv. Med genkendelige ansigtsudtryk vises det, hvordan de forskellige følelser kommer til udtryk. To og to bliver modsætninger præsenteret gennem en lille tekst med en passende tegning dertil. Bie formidler på en god og rolig måde med tekster, der giver god mening, når de læses op. Overskuelige tegninger gør det let for børnene at billedlæse og følge med, når der læses højt. Det er en fin, humoristisk måde, følelserne kommer til udtryk på gennem hverdagssituationer. Bøgernes format er kvadratisk og fin til små hænder.

Trodsalderen, som Rosa befinder sig i, skildres fx også i Tolstrups Kasper kan selv!. Følelser, som Lars kommer igennem, ses bl.a. i Jørgensens Her er jeg! : om følelser og sanser. Der findes lignende serier om småbørn som Lars og Rosa, men Bies bøger ligger bestemt i den gode ende af skalaen.

To søde pegebøger med ro, humor og genkendelighed.Informationer og udgaver