Bøger / faglitteratur / opskrifter

Nej tak til madspild : genveje til et bæredygtigt køkken


Beskrivelse


Der gives tricks til at mindske madspil i form af grundopskrifter på f.eks. risotto, madmuffins eller grønsagstærter, der piftes op med rester fra køleskabet. Desuden med guides f.eks. til genoplivning af trætte grønsager eller til at få en stor søndagsmiddag til at strække hele ugen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2018

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 25. jan. 2018

Smider du også alt for meget god mad i skraldespanden? Så er denne lille bog spækket med inspiration til, hvordan du mindsker dit madspild!.

"Nej tak til madspild" indeholder en række tricks til at mindske madspild i dagligdagen. De fleste er grundopskrifter på fx risotto, madmuffins eller grøntsagstærte, som kan piftes op med rester fra køleskabet, og der er også guides til at få trætte grøntsager til at gro videre og til at få en stor søndagsmiddag til at strække hele ugen. Bogen er illustreret i en kollageagtig stil med friske farver og kun lidt tekst.

En rigtigt fin lille bog, hvis grundopskrifter er lette at gå til og nemme at variere. Det friske layout vil appellere til den yngre målgruppe og til uerfarne og uhøjtidelige kokke. Det engelske forlæg skinner lidt igennem sine steder (bananskrælskagen virker fx lidt kuriøs), men det er ikke noget der trækker fra det samlede indtryk.

Madspild er - heldigvis - et hedt emne i disse år, og "Nej tak til madspild" kan bl.a. sammenlignes med Stop spild af madMad med omtanke og Mad med omtanke. Disse går lidt grundigere til værks, men er knap så sjove og uhøjtidelige i tonenMadspild er - heldigvis - et hedt emne i disse år, og "Nej tak til madspild" kan bl.a. sammenlignes med Stop spild af mad og . Disse går lidt grundigere til værks, men er knap så sjove og uhøjtidelige i tonen.Informationer og udgaver