Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Neja for alvor : ungdomsroman


Beskrivelse


Livet er stadig svært for Neja. Hun føler sig overladt til sig selv, og har kun den kreative og rapkæftede Rina at knytte sig til. Det tror hun i hvert fald, men så dukker Adrian op.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2019

af

af

Lars Larsen

d. 10. dec. 2019

Livet er stadig både svært og skræmmende i 3. del af serien om Neja, men der er heldigvis også lyspunkter og håb. For alle mellem 12 og 14 år.

Livet er stadig svært for Neja. Nu er hun blevet 14 og er overladt til sig selv. Hun føler sig udenfor. Hendes mor er stærkt alkoholiseret, og storebroren Nick sidder i fængsel. Neja har ikke mange penge at leve for, og hun bliver tvunget til at bo i en delelejlighed sammen med Dicte, som hun slet ikke bryder sig om. Kun når hun maler, føler hun sig rigtig lykkelig og fri. Skolen føles som en plage, og i klassen har hun kun den kreative og rapkæftede Rina at knytte sig til. Det tror hun i hvert fald, men så dukker Adrian op, og Neja føler sig varm og glad, men det er ikke let at være forelsket, når man kun lige har råd til hverdagens udgifter.

En god fortsættelse af serien om Neja. Problemerne er ikke fejet af vejen, men hun er er kommet et skridt videre med sit liv. Serien giver stadig et gribende indblik i livet som fattig i Danmark og af vigtigheden af at se og gribe mulighederne, når de opstår. Bøgerne er velegnede som baggrund for fx opgaveskrivning på mellemtrin og i udskolingen.

Bøger, der ligner en smule er fx For egen håndEn halv Hannah og En halv Hannah, som også handler om familier med problemerBøger, der ligner en smule er fx For egen hånd og , som også handler om familier med problemer.