Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nelson i Rom


Beskrivelse


Nelson er på ferie med familien i Rom, og de skal se alle de berømte steder. Nelson har mobiltelefonen med. Den har en app, hvor han skal samle æg i omgivelserne, og spillet virker i høj grad også i Rom. Nelson finder æg flere steder, men kommer først på sporet af guldægget, da de besøger Peterskirken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2017

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 29. maj 2017

Den tredje højtlæsningsbog om drengen, Nelson, der med mor, far og lillebror, Malthe, samt mormor og morfar tager på ferie i Rom. Til oplæsning for børn mellem 6-10 år.

Nelson er på ferie med familien i Rom. De skal se alle de berømte steder, og Nelson har mobiltelefonen med. Den har en app, hvor Nelson skal samle æg i omgivelserne, og spillet virker i høj grad også i Rom. De besøger Via Venetto i H.C.Andersens fodspor, spiser is og får sodavand, inden de finder ud af at Den Spanske Trappe er lukket, og Nelson er i jagten på æg ved at falde i Fontana di Trevi, en ønske brønd og springvand. De besøger Colosseum, og Peterskirken hvor Nelson kommer på sporet af guldægget, men desværre bliver han væk fra familien.

Det er en dejlig, vedkommende og sjov fortælling. Bogen er illustreret med sort/hvide tegninger i vekslende størrelser, som følger teksten, og sine steder tolker og forklarer teksten. Anbefales som appetitvækker inden ferien i Rom, eller efter ferien for at genopleve stederne, og byens hektiske stemning, som fanges fint i bogen.

Bogen er en fortsættelse af to bøger fra 2015 om Nelson; Nelson og zombiefødselsdagenNelson på ulvejagtBørste - hindbærbrus og røde nøjfer og Nelson på ulvejagt, og de er for de børn og familier, som fx kan lide "Villads fra Valby", "Vitello" og Børste - hindbærbrus og røde nøjfer. Serien om Nelson har nok også et forbillede i bøgerne om "Krummerne" af Thøger BirkelandBogen er en fortsættelse af to bøger fra 2015 om Nelson; Nelson og zombiefødselsdagen og , og de er for de børn og familier, som fx kan lide "Villads fra Valby", "Vitello" og Børste - hindbærbrus og røde nøjfer. Serien om Nelson har nok også et forbillede i bøgerne om "Krummerne" af Thøger BirkelandBogen er en fortsættelse af to bøger fra 2015 om Nelson; Nelson og zombiefødselsdagen og Nelson på ulvejagt, og de er for de børn og familier, som fx kan lide "Villads fra Valby", "Vitello" og . Serien om Nelson har nok også et forbillede i bøgerne om "Krummerne" af Thøger Birkeland.