Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nelson på ulvejagt


Beskrivelse


Da Nelson og hans familie tager i badeland, bliver tingene ikke helt som planlagt. Far og lillebror må på skadestuen, mor bliver syg, og Nelson tager på ulvejagt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2015

af

af

Henriette Olesen

d. 30. juni 2015

Nelson er en helt almindelig dreng på snart 10 år, men selvom hans familie også er helt almindelig, kommer de ud for ikke helt almindelige ting. Sjov højtlæsningsbog til børn i alderen 6-9 år.

I de 2 bøger følger vi drengen Nelson og hans familie med mor, far og lillebror. I "Nelson på ulvejagt" skal familien på ferie et sted med badeland. Ferien udvikler sig ikke helt efter hensigten, og snart er lillebror og far kørt på skadestuen, mor er syg, og farfar drikker øl. Så tager Nelson på ulvejagt i området. I "Nelson og zombiefødselsdagen" fylder Nelson 10 år og inviterer hele klassen til zombiefødselsdag uden hans mor ved det. Fødselsdagen går ikke helt som planlagt, men det er der vist aldrig noget, der gør i Nelsons familie. Begge bøger fortæller om ting Nelson og hans familie kommer ud for.

Bøgerne om Nelson er sjove højtlæsningsbøger, der beskriver en helt almindelig familie, der altid får rodet sig ud i noget. Der sker som sådan ikke noget ualmindeligt for Nelsons familie, men på en eller anden måde bliver familien hele tiden viklet ind i forskellige ting og ender i mildt kaos. Børn vil sikkert finde bøgerne sjove, da de let kan identificere sig med Nelson, men de evige skænderier mellem forældrene virker lidt malplacerede.

Bøgerne minder mig lidt om Børste, der bare har en pige som hovedperson.