Bøger / faglitteratur til børn / øvelser

Nelsons akrobatbog : en gør-det-selv-bog med pyramider og saltomortaler, som alle børn kan og tør


Beskrivelse


24 akrobatiske øvelser til at træne både krop, lattermuskler og selvværd hos børn og deres voksne medakrobater. Gennem bogen følger man drengen Nelson, der vil lave en akrobatikforestilling for hele familien juleaften.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 13. maj 2016

24 akrobatiske øvelser til at træne både krop, lattermuskler og selvværd hos de 3-7-årige og deres voksne medakrobater.

Nelson vil lave en akrobatikforestilling for hele familien juleaften. Sammen med mor og far øver han sig i saltomortaler, svævelege og pyramider - og du kan lege med! Bogen indledes med en gennemgang af de redskaber, der anvendes til akrobatikken, og herefter byder hvert opslag på en øvelse - med en lille historie, samt en illustreret trin-for-trin beskrivelse. Små symboler angiver hvilke færdigheder hver øvelse træner. Bagerst i bogen præsenteres de to belgiske forfatteres baggrunde og de pædagogiske tanker og teorier, der ligger bag bogen.

En både sjov og praktisk bog, der lader barnet mærke og træne sin krop i bevægelsesmotoriske lege. I legene udvikles både styrke, koncentration og selvværd og bogen giver forældre anledning til at komme ned på gulvet og tumle med deres børn. De farverige og sjove illustrationer passer flot til bogens tone og instruktionerne fungerer godt. Flere steder anvendes en baggrund af ternet papir, der kan være en anelse forstyrrende for læsningen. Aldersmæssigt vil der være forskel på hvilke øvelser barnet kan udføre, og hvilke forældrenes styrke kan holde til, men der vil helt sikkert være øvelser for alle.

De fleste andre akrobatikbøger er målrettet ældre børn, men der findes flere gode bøger med forslag til bevægelses- og motoriklege, fx Leg med dit barn.