Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Nem strik på store pinde : # skappelstrik


Beskrivelse


Tyve enkle opskrifter på dame-, herre- og børnetrøjer, tre jakker og en enkelt hue.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 20. aug. 2015

Inspirerende strikkebog til alle, som har lyst til at kaste sig ud i strikkeriet. Selv de med blot grundlæggende kendskab til strikning kan være med.

Forfatteren starter ud med at berette om sin passion for strikning, som er blevet vakt af hendes egen mor. Ved et tilfælde strikker Dorthe Skappel en retstrikket, enkel og rummelig trøje, som skal vise sig at blive et stort hit i hele Norge, og trøjen er allerede indskrevet i den norske strikkehistorie. Bogen lægger stor vægt på at vælge garn af høj kvalitet, og forfatteren har derfor valgt at udvikle sit eget alpaka uldgarn: Skappelgarnet. Der er 20 enkle opskrifter i bogen, fx den klassiske skappeltrøje eller -genser, jakker og en enkelt hue som afslutning.

Den norske tv-vært og tidligere model, Dorthe Skappel, har skabt regulær strikkefeber i Norge med sin filosofi om at alle kan strikke. Opskrifterne er enkle og lette at gå til. De fleste arbejder er oversize-størrelser og kræver ikke flere års erfaring med at strikke.

Bogen er den første af Dorthe Skappel på dansk, men der er flere med samme syn på de store pinde, som Skappel, nemlig Pind 10Strik - på den fede måde og Strik - på den fede mådeBogen er den første af Dorthe Skappel på dansk, men der er flere med samme syn på de store pinde, som Skappel, nemlig Pind 10 og .