Bøger / faglitteratur / fotografier

Neon


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I tekst og billeder beskrives de københavnske neonreklamers historie og udvikling, herunder skilte og dekorationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2015

af

af

Kent Skov

d. 25. nov. 2015

Blinkende neonlys i bybilledet er ikke en ny foreteelse - til manges fornøjelse og andres irritation. Bogen her er en gennemgang af neonlysets billeder, teknik og historie i København og beskriver i tekst og billeder alle de kendte neonreklamer- og installationer.

Neonlyset og reklamerne er en markant del af især det københavnske bybillede. De første neonrør blev sat op i 1925 og blev hurtigt et meget populært medie især for reklamer og bygningsdekoration. Og de har præget byen uafbrudt siden da med undtagelse af tiden med mørklægningen under 2. verdenskrig, hvorefter de først blev tændt igen i 1948. Forfatteren, historikeren Stefan Outzen, gennemgår efter en indledning om neonrørets teknik og historiske udvikling samtlige markante neonreklamer og installationer i København i tekst, som fotografen Helena Helmer leverer farvestrålende billeder til. Første kapitel viser og beretter om de forsvundne ting og det sidste kapitel handler om fremstilling af neonlys. Bagest et samlet billedregister.

Bogen er både underholdende, flot og interessant om et stykke vigtig bykultur i København. Neonlysene er og var ikke mindst et billede på Københavns vundne status som storby og sted for fremgang, kapital og vækst, og de to forfattere formidler fint fascinationen i denne bog.

Eneste anden bredere bog specifikt om emnet er Lysene over København fra 1994.