Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Neptuns sønner


Beskrivelse


Karl og stedbroren Bingo kommer på sporet af en flok pensionerede flådeofficerer, som har planer om at sænke et krigsskib ved hjælp af dresserede sæler.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2002

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 28. nov. 2002

I dette 6. bd. i serien om Dykker-detektiverne roder den trettenårige Karl og hans storebror og værge Bingo sig ind i en historie om nogle sæler, der er dresseret til at svømme hen til krigsskibe med magnetiske miner, som så senere kan udløses. Sælerne styres af en flok vinterbadende pensionister, der vil have hævn over den admiral, der i sin tid fyrede dem fra det søværnsprojekt, som sælerne tilhørte. Vore to detektiver bliver hvirvlet ind i historien via en cirkusartist, der bor i nærheden af deres husbåd, og via fundet af et hult glasøje med en skjult mikrofilm, som de finder i svømmehallen. Hele historien er nøjagtig så usandsynlig og hæsblæsende, som referatet lader ane. Men undervejs bliver man, som i seriens tidligere bd., underholdt af en detektivhistorie, som på intet tidspunkt kører i tomgang, og som er udstyret med et crazy persongalleri, en god persontegning af hovedpersonerne og megen humor. Teksten er velskrevet og letflydende, og handlingen er opbygget med en stigende spændingskurve, hvor der dog også er blevet plads til en minimal kærlighedshistorie. For spændingshungrende krimilæsere fra ca. 10 år, der nok skal værdsætte de 360 s. action. Kan læses uafhængigt, men det kan være en fordel at kende seriens øvrige bd.


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2002

af

af

Mads Overmark (skole)

d. 28. nov. 2002

Et øje på bunden af et svømmebassin, en orangutang og en flok pensionister, der planlægger en terroraktion ved hjælp af sæler, er nogle af ingredienserne i denne den 6. selvstændige fortsættelse af Dykker-detektiverne. To handlinger vikles ind i hinanden, sagen om Vito Diller, der forfølges p.g.a. gammel gæld, og sagen om øjet på poolens bund. Det lykkes godt, og det burde ikke være et problem for den unge læser at følge med. Stilen i bogen minder meget om de 5 øvrige. På omslaget ser man detektiverne på vandscooter. En forside der nok skal lokke læserne til. Sproget i bogen er flydende og let læst. En ungdommelig stil hvor crazy-komikken som regel er morsom og overrakende, men af og til bevæger sig på kanten af det overgearede. Handlingen fænger med et højt tempo, hvor episoderne hurtigt glider over i hinanden. Den holder læseren fanget indtil historiens velskrevne klimaks. Bogen kan anvendes til fritidslæsning fra 5.-6. klasse.


Politiken

d. 14. dec. 2002

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 14. dec. 2002