Bøger / faglitteratur

Netværk


Beskrivelse


Introduktion til emnet sociale netværk, som er videnskaben om, hvorledes vi er kædet sammen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2012

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 25. sep. 2012

For alle med interesse i letforståelig formidling af videnskabelig forskning à la Danskernes Akademi. Bogens lille størrelse (60 sider) og de korte afrundede kapitler, gør læsningen til en fornøjelse, som man kan gå til og fra.

Netværk er nr. 2 i serien Tænkepauser fra Aarhus Universitetsforlag, hvor emner fra forskningens verden præsenteres på en frisk og lettilgængelig måde. Der er foreløbig planlagt 36 titler (der udkommer en om måneden), og kan i øvrigt læses gratis via Danskernes Akademis hjemmeside. Ophavsmanden bag Netværk er professor i biologi ved Aarhus Universitet Jens Mogens Olesen, der tidligere har udgivet et væld af videnskabelige artikler. I sin nye udgivelse giver han glimrende introduktion til emnet sociale netværk, som er videnskaben om, hvorledes vi er kædet sammen. Hypotesen er, at vi alle er linket sammen gennem højest seks bekendtskaber, hvilket illustreres gennem en række mere eller mindre kuriøse eksempler (forholdet mellem Schwarzenegger og Liva Weel er fx kun tre link - prøv selv på oracleofbacon.org). Medvirkende til den gode læseoplevelse er også, at Olesen er en lun og dygtig formidler, der formår at gøre et emne, som umiddelbart kan virke lidt tørt og teoretisk, spændende og relevant for alle. Eneste anke er den manglende liste over nævnt litteratur.

Samme tilgang og høje standard som nr. 1 i serien Frihed.

Vellykket populærvidenskabelig introduktion til begrebet netværk.


litteratursiden.dk

d. 4. okt. 2012

af

af

Stine Marie Nordkvist Jullerup

d. 4. okt. 2012

Husk at der er netværk over alt. Du er højst seks håndtryk fra Barack Obama, og er du utro, har du sex med hele verden! Hvad tænker du på, når der tales om netværk? Er det internettet, sildens plads i...


Weekendavisen

d. 5. okt. 2012

af

af

Niklas Hessel

d. 5. okt. 2012


Kritik

Årg. 46, nr. 208 (2013)

af

af

Asger Sørensen

Årg. 46, nr. 208 (2013)