Bøger / faglitteratur / kogebøger

Newyorker by heart : amerikansk homecooking


Beskrivelse


Udvalgte amerikanske opskrifter krydret med historier fra dengang forfatteren var au pair.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 1. okt. 2012

For alle der ikke bare rynker på næsen af amerikansk mad men vil forsøge sig med fx en Super Bowl-middag eller en gang hash browns til morgenmad. Opskrifterne er ret enkle og med indkøbslister.

I forordet forklarer forfatteren, hvordan hendes kærlighed til USA og maden i særdeleshed opstod, et forhold der blev grundlagt, da hun var au pair hos en familie i New Hampshire, der lavede dejlig amerikansk mad fra grunden. Først introduceres vi til en række amerikanske smagsgivere som ahornsirup, BBQ-sauce og rootbeer, dernæst følger ca. 80 opskrifter delt op i morgenmad, frokost, snack, middagsretter og det søde, alle illustrerede med farvefotos og what to buy-lister. Her får vi mange af klassikerne som fx eggs benedict, blt-sandwich, pretzels, cookies osv. Forfatteren har arbejdet som annoncekonsulent i en del år, men er i dag førtidspensionist pga. kronisk sygdom. Siden 2006 har hun drevet den meget besøgte blog Newyorkerbyheart med mange opskrifter og dagbogsindlæg.

I nyere tid er udkommet Jamie's Amerika, 2010 i Jamie Olivers sædvanlige snakkende stil. I mange år var Billy Cross' bog Mit amerikanske køkken, 1996 noget af det eneste om emnet. I 2001 kom også Ulrik Boesens The American way, begge har nogle af de samme retter, men her får vi dem i opdateret form i en frisk og lettilgængelig opsætning.

Et fint bud på en amerikansk kogebog som lyser af kærlighed til netop dette køkken.