Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ni mod ni


Beskrivelse


En ny sæson venter fodboldholdet FC Mezzi - nu med ni på holdet, bedre modstandere og spil på større baner. Vil holdet klare presset, og vil de to dygtige piger på holdet fortsætte?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2014

af

af

Jesper Holtoug

d. 20. feb. 2014

Femte bog i serien om fodboldholdet FC Mezzi, som nu er rykket op til at spille på nimandshold. Henvender sig primært til fodboldinteresserede i aldersgruppen mellem 9 og 12 år - både piger og drenge, da fodboldholdet er et blandet drenge/pigehold, og da temaet i netop denne bog også drejer sig om mødet mellem de to køn.

Femte bog fortsætter, hvor serien sidst slap. Holdet er tilbage efter en spændende tur til Barcelona, og en ny sæson venter med nye udfordringer - nu på større baner med flere spillere end før. Anføreren Johan er stadig hovedfigur. Der er masser af fodbolddetaljer og kampbeskrivelser, men også en lille kærlighedshistorie og en del trakasserier om vejen ind i ungdomslivet. Solheims stregtegninger indfanger fint stemningen af seriøs tilgang til fodbold og respekt overfor modtagergruppen. Zimakoff behøver næppe yderligere præsentation.

Der findes mange udmærkede fodboldserier med samme blandede fokus på fodbold, venskab, konkurrence og livet som stort barn eller ung ung. Således kan nævnes: Målløse United, Mål!, FC Utopia og De blå-gule djævle. Serien her hører til i den gode ende af skalaen.

Serien er ét godt bud blandt mange til at udfylde det umættelige behov for identificerbare bøger om livet som ung, dedikeret fodboldspiller i Danmark i dag. De mange tekniske fodbolddetaljer, som vil kede fodbold-ignoranter til døde, vil henrykke bøgernes modtagergruppe - endda så meget, at man gerne tager en lille kærlighedshistorie med i købet.