Film / fiktion til børn / drama

Niceville
The help


Beskrivelse


Den unge Skeeter har en drøm om at blive forfatter, så hun overtaler den sorte hushjælp Aibileen til at lade sig interviewe til sit hemmelige bogprojekt, der skal beskrive de sorte kvinders vilkår i byen Jackson, Mississippi.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2012

af

af

Jane Anja Ankerstjerne

d. 15. mar. 2012

Filmen henvender sig til et bredt publikum. Desuden til dem der har læst romanen af Kathryn Stockett. Kan evt. også bruges i studiesammenhænge ved emnet racediskrimination.

Vi befinder os i tressernes Sydstater, hvor de stadig holder fast i adskillelsen af sorte og hvide. Den unge rødhårede Skeeter har en drøm om at blive forfatter, så hun overtaler den sorte hushjælp Aibileen til at lade sig interviewe til sit hemmelige bogprojekt, der skal beskrive de sorte kvinders vilkår i byen Jackson, Mississippi. Det er dog ikke et helt ufarligt projekt de har gang i, da byen er et af hovedsæderne for Ku Klux Klan. Filmen er instrueret af Tate Taylor, som også har bearbejdet romanen til filmmanuskript. Taylor var barndomsvenner med Kathryn Stockett, som har skrevet romanen. Filmen blev vist i de danske biografer og vandt bl.a. en Oscar for bedste kvindelige birolle.

Filmen minder en del om Steven Spielbergs Farven lilla, men samtidig har den også en smule Stegte grønne tomater over sig.

En varm og rørende fortælling, der vel nok rammer mest i USA. Dog er det de færreste, der kan undgå at fælde en enkelt tåre til dette drama, der formår at få publikum til at leve sig ind i historien og ikke mindst karaktererne. Filmen er længere end de fleste, men synes at kunne bære det uden at man tænker over det. Emma Stone er god i rollen som den selvstændige Skeeter, der ikke er bange for at gå imod strømmen. Helt sikkert en film, der vil være populær på biblioteket.


Jyllands-posten

d. 17. nov. 2011

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 17. nov. 2011


Berlingske tidende

d. 17. nov. 2011

af

af

Louise Kidde Sauntved

d. 17. nov. 2011


Kristeligt dagblad

d. 17. nov. 2011

af

af

Eva Zierau

d. 17. nov. 2011


Weekendavisen

d. 18. nov. 2011

af

af

Bo Green Jensen

d. 18. nov. 2011


Information

d. 17. nov. 2011

af

af

Christian Monggaard

d. 17. nov. 2011


Filmmagasinet Ekko

Nr. 55 (2011)

af

af

Bo Tao Michaélis

Nr. 55 (2011)