Bøger / faglitteratur / bibliografier

Niels Bohr : et portræt


Beskrivelse


Om den verdenskendte fysiker Niels Bohr (1885-1962), både om hans forskning og kortlægning af brintatomet, men også om mennesket Niels Bohr, der under 2. verdenskrig hjalp jødiske videnskabsmænd med at flygte fra Tyskland.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2018

af

af

Rikke Bruun

d. 28. aug. 2018

Niels Bohr var en verdenskendt fysiker, som fik Nobelprisen for sin kortlægning af brintatomet. Bogen her er en introduktion til hans forskning, men også til mennesket Niels Bohr. For læsere med interesse for videnskab.

Niels Bohr blev født i 1885 som søn af fysiologen Christian Bohr, derto gange var nomineret til en Nobelpris. I hjemmet kom mange videnskabsfolk og her blev børnene introduceret til videnskabens verden. Niels Bohrs vej i videnskaben blev fysikken, og med sin forskning var han med til at fremstille den første atombombe. Selvom om videnskaben optog det meste af hans tid, brugte han også tid på sin familie, og under 2. verdenskrig hjalp han jødiske videnskabsmænd med at flygte. Bogen er en del af en serie om kendte danskere med 12 planlagte bøger, hvoraf bøgerne om Tove Ditlevsen og Kaj Munk udkommer samtidig med nærværende bog.

Bogen er på en svær mission om at gøre Niels Bohrs forskning forståelig for læseren, hvilket lykkes et stykke hen ad vejen. Skulle man ikke få det hele med, så får man alligevel en forståelse for manden Niels Bohr og hvad der drev ham, foruden et indblik i den tid, som han levede i.

Der er udkommet forskellige biografier om Niels Bohr. Bohr og atomet er den der kommer tættest på i form. Filosoffen Niels BohrInd til kernen fra 2010 har fokus på Niels Bohrs filosofiske tanker, mens Ind til kernen fra 2015 henvender sig til de ungeDer er udkommet forskellige biografier om Niels Bohr. Bohr og atomet er den der kommer tættest på i form. Filosoffen Niels Bohr fra 2010 har fokus på Niels Bohrs filosofiske tanker, mens fra 2015 henvender sig til de unge.


litteratursiden.dk

d. 10. apr. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 10. apr. 2019

Overskuelig og interessant biografi om dansk forsknings superstjerne. Niels Bohr er den dag i dag blandt de mest berømte fysikere. Han var er stort menneske, der evnede at rumme alle og visse medmenn...


Jyllands-posten

d. 30. sep. 2018

af

af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 30. sep. 2018


Kristeligt dagblad

d. 15. okt. 2018

af

af

Claus Grymer

d. 15. okt. 2018


Weekendavisen

d. 31. aug. 2018

af

af

Bo Bjørnvig

d. 31. aug. 2018