Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nijura : elverkronens arving. Bind 1


Beskrivelse


Fantasy. Et magtbegærligt og ondsindet menneske har tilranet sig elverfolkets magiske krone og har udråbt sig til konge. Halvelveren Nill er den udvalgte og alt håb hviler på hende, da hun drager mod Korr-marsken for at dræbe kongen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2010

af

af

Marion Tirsgaard

d. 17. nov. 2010

Enkeltstående fantasyroman i 2 bind. Til piger fra 12-13 år, der kan lide en klassisk fantasy-roman tilsat en lille sjat kærlighed.

Et ondsindet menneske har tilranet sig elvernes magiske krone og har udråbt sig til konge over elverfolket. Halvelveren Nill er den udvalgte og uden at være helt klar over sin skæbne drager hun af sted for at myrde kongen. På sin rejse møder hun elverprinsen Kaveh og tyvekongen Scapa, der har samme hensigter men af, viser det sig, vidt forskellige grunde. Mødet med kongen byder på en overraskende drejning, som sætter en midlertidigt stopper for de morderiske planer. Nijura udkom på tysk i 2007 og var den dengang 19-årige forfatters debut. Det er forfatterens første udgivelse på dansk. Bogen er velskrevet, plottet er godt og personbeskrivelserne gør personerne og historien vedkommende. Bogen er fængende og med undtagelse af en lidt kedelig passage i bind 2, hvor elverne forbereder sig til det endelig opgør, er bogen en fornøjelse at læse fra ende til anden. Slutningen lægger ikke op til en efterfølger, og der er pt. ikke udkommet flere bind på tysk. Forsiden er flot og vil sælge bogen til målgruppen.

Til piger, der sætter pris på Tamora Pierce, Trudi Canavan og Clare B. Dunkle. Af anden fantasy, der handler om elvere, kan nævnes Paolinis serie Arven.

Velskrevet enkeltstående fantasyroman i 2 bind, som med dets blanding af magi, kærlighed og kampen mod det onde vil appellere til piger fra 12 år.