Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nikkis dagbog - historier fra en ik' specielt yndefuld isprinsesse


Beskrivelse


Skolen udlover en stor pengepræmie til vinderne af et stort skøjteshow. Nikki og hendes veninder vil gøre alt for at skaffe pengene til at redde det lokale dyreinternat. Problemet er bare, at Nikki overhovedet ikke kan skøjte.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 9. jan. 2017

Nikki og hendes veninder forsøger at vinde skolens skøjtekonkurrence for at skaffe penge til at redde det lokale dyreinternat. Sjov dagbogsroman for piger mellem 11 og 13 år.

Da skolen udskriver en stor konkurrence i samarbejde med Holiday on Ice, melder Nikki sig straks til sammen med sine veninder. Der er bare ét lille problem. Nikki kan slet ikke stå på skøjter og den lede Mackenzie fra klassen vil gøre alt for at forpurre deres deltagelse. Veninderne skal bare vinde 1. præmien for at skaffe penge til det lukningstruede hundeinternat. Og som om det ikke kunne blive værre, er Nikkis forelskelse i Brandon ved at blive totalt forpurret af hendes møgirriterende lillesøster, Brianna. 4. bind i serien "Nikkis dagbog" se fx Nikkis dagbog - historier fra en ik' specielt talentfuld popstjerne.

Nikkis dagbog er skrevet på linjeret papir med masser af sjove tegninger spredt ind i mellem den hurtigt læste tekst. Selvom vi nu er nået til 4. del i serien, bliver den ved med at være underholdende læsning fyldt med masser af nye pinlige situationer. Situationer som Nikki bliver ved med at få sig reddet ud af, så alt ender godt til sidst. Bogen kan sagtens læses uden at have læst de første bind i serien.

Samme sjove dagbogsform kan også finde i fx Jim Bentons serie "Kære dumme dagbog".


Weekendavisen

d. 24. maj 2017

af

af

Lisa Gardum Andersen

d. 24. maj 2017