Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nikkis dagbog - historier fra et ik' specielt eventyrligt liv


Beskrivelse


Nikki slår hovedet i gymnastiktimen og ender som hovedperson i et mareridt af omskrevne eventyr befolket af venner (og fjender!) fra skolen. Mon hun nogensinde kan finde tilbage til sit gamle liv?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 6. aug. 2018

Nikki slår hovedet i gymnastiktimen og ender som hovedperson i et mareridt af omskrevne eventyr, som hun selvfølgelig roder helt rundt i. Fjollet 8. del af Nikkis dagbog, for piger mellem 11 og 13 år, som synes at eventyr er skønne.

Nikki frygter gymnastiktimerne, hvor hun altid enten taber eller kommer til skade. Men i dag er hun flyvende og megasej til at spille dødbold. Det ender selvfølgelig alligevel galt, da skolens populære pige, Mackenzie, rammer hende med en bold i ansigtet. Nikki falder besvimet om på gymnastiksalens hårde gulv og befinder sig pludselig i et parallelt univers, som er befolket af eventyrfigurer, som har en mærkelig lighed med både rektor, Nikkis lillesøster, veninderne Cloe og Zoey, lækre Brandon og ikke mindst heksen Mackenzie. Hvordan skal Nikki nogensinde komme hjem til sin almindelige skole?.

De eventyrlige referencer vil vække minder fra barndommens eventyrfortællinger. Det gennemgående fokus på eventyr kan dog også få bogen til at virke lidt barnlig i forhold til de andre bøger i serien. Mest for dedikerede fans, der har fulgt Nikki siden 1. del af serien Nikkis dagbog - historier fra et ik' specielt fedt liv.

Ofte vil de sjove eventyrlige bøger rette sig mod drenge, men Den enestående, usædvanlige, spektakulære, grænseløse, mirakuløse Mukkeline Hansens forbløffende eventyr af Finn-Ole Heinrich bruger eventyret som indgang til mere alvorlige temaer.