Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nikkis dagbog - historier fra et ik' specielt fedt liv


Beskrivelse


Nikki starter på en ny skole, og hun vil virkelig gerne være en af de smarte. Det er bare umuligt, når man har en total gammel mobil. Nikki skriver sine sjove, pinlige og ikke mindst kiksede ting i sin lige så kiksede dagbog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juli 2015

af

af

Henriette Olesen

d. 27. juli 2015

Det er bare svært at være ung pige på ny skole uden venner, stil og ikke mindst uden nyeste mobil. Sjov bog i dagbogsform til alle, der elsker at læse sjove bøger om pigeproblemer. Fra ca. 12 år.

I bogen følger vi pigen Nikki. Hun er lige startet på ny skole og ønsker sig brændende en sprit ny mobil, så hun kan være smart med de smarte. Hendes mor giver hende i stedet en dagbog, hvor kikset. Nu er det op til Nikki selv at få venner og ikke mindst finde sin plads på en ny skole. Da hun begynder at få øjnene op for andre end den over-populære Mackenzie, begynder det pludselig at blive ok på skolen. Bogen er skrevet i dagbogsform med mange kruseduller og tegninger i margen.

Bogen er rigtig sjov og tager en humoristisk vinkel på det at være ny på en skole. Dagbogsformen gør bogen let at læse og ikke mindst sjov, for Nikki skriver om alle mulige kiksede ting samt hendes venskaber, kærester og ikke mindst fjendskaber. Der er mange situationer, som læseren let vil kunne nikke genkendende til især de pinlige.

Der er kommet en del bøger i dagbogsform, denne kan sammenlignes med Kære dumme dagbog, skal vi ikke bare sige, at det her aldrig er sket?, som også har den samme humoristiske vinkel.