Bøger / faglitteratur

Niklas Luhmann


Beskrivelse


Indføring i den tyske sociolog Niklas Luhmanns (1927-1998) tanker og teorier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2017

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 22. aug. 2017

Indføring i den tyske sociolog Niklas Luhmanns teorier og tanker. Til læsere interesserede i systemteori og samfundsvidenskab.

Den tyske sociolog Niklas Luhmann (1927-1998) var en af de central tænkere inden for samfundsteorien. I denne bog af Niels Åkerstrøm Andersen og Justine Grønbæk Pors, der begge arbejder ved CBS, præsenteres Luhmanns teorier og Luhmann som person. Bogen kredser om Luhmanns tanker om styring og derfor også ustyrlighed, om magt og magtens magt. Kapitlerne i bogen er opdelt efter de forskellige områder Luhmann arbejde indenfor, for til sidste at handle om den tænkning, der er afledt af Luhmann.

Bogen fordrer et stort kendskab til systemteori og samfundsvidenskab og vil derfor mest være rettet mod universitetsuddannelserne. Luhmanns systemteori er interessant, men ikke ligefrem let stof. Bogen formidler på fin vis Luhmann på en enkel måde, uden at gå på kompromis med kompleksiteten i hans tanker.

Der er udgivet flere bøger om Luhmann fx Luhmann for begyndereSystemteoretiske analyserDen myndige lærer, Systemteoretiske analyser og Den myndige lærerDer er udgivet flere bøger om Luhmann fx Luhmann for begyndere, og Den myndige lærerDer er udgivet flere bøger om Luhmann fx Luhmann for begyndere, Systemteoretiske analyser og .