Bøger / faglitteratur til børn

Nilen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2014

af

af

Jesper Holtoug

d. 21. mar. 2014

Spændende, indholdsmættet fagbog, som læseteknisk set er ret let at gå til. Indgår i serien Eventyrlige floder om nogle af verdens store floder. Relevant i forhold til temaer om Ægypten eller om vigtige floder. Målgruppe: 9-13 år.

Som deltagere i en flod-sejltur beskrives i 13 dobbeltside-opslag Nilen fra sin kilde i syd til sit udløb i nord. De store floders betydning kan næppe overvurderes, og det er ikke et tilfælde, at verdens første og største civilisationer også kaldes: De store flodkulturer. Nilens betydning som grundlaget for én af verdens største civilisationer er dog ikke hovedbudskabet i denne bog, der i højere grad beskriver flodens betydning for det moderne Afrika, som transportvej, som ressource, som kraftværk og som livsgrundlaget for dyr, planter og mennesker. En ganske "spraglet fagbog" med mange faktabokse, illustrative kort og fotos - samt relevante opslag, ordliste og en simpel quiz.

Der findes andre serier om de store floder, eksempelvis den 20 år gamle: Verdens floder, som dog både er sværere og af gode grunde ikke opdateret. Af andre bøger specifikt om Nilen kan nævnes den udmærkede Nilen af Rob Bowden, som er lidt sværere, men ellers minder en del om den her anmeldte.

En relevant fagbog, som på sin 6.600 km lange, spændende rejse op ad Nilen kommer ind på vigtige dele af Afrikas geografi, kultur, natur, historie og industrielle udvikling. Meget indholdsmættet, men overraskende let at læse.Informationer og udgaver