Bøger / skønlitteratur / roman

Nilens vor Frue


Beskrivelse


På en prestigefyldt katolsk pigeskole ved Nilens udspring i Rwanda bor en flok teenagepiger med meget forskellige baggrunde og forudsætninger. Vi følger det stigende racehad og polariseringen mellem hutuer og tutsier op til folkemordet i 1994.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2014

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 19. feb. 2014

Romanen Nilens vor frue er fra Rwanda, den foregår lige før folkemordet i 1994 og fortæller om det stigende racehad, hutuer og tutsier imellem.

Vi er på en prestigefyldt katolsk pigeskole, hvor belgiske lærere, nonner og præster underviser. Der er primært hutuer på skolen, men enkelte tutsier får plads pga. en særlig kvote. Vi følger de forskellige pigers skæbne op mod statskuppets begyndelse. Der er aspekter af religion, tradition, politik, race og kolonimagt på spil. Der er intriger, magtmisbrug, seksuel udnyttelse mm. i gang. Gennem pigerne følger vi også det omkringliggende samfund, alt fra de små primitive landsbyer, regnmagere og heksedoktorer, markeder, og markarbejde, tradition og familieforhold. Klimaet med den tørre tid og regntiden, de mange bjerge og bakker, skove med gorillaer og floder med krokodiller. Samtidig er det også en fortælling om pubertetspiger generelt, deres intriger og magtkampe, udvikling, skønhedsprodukter, kærester og idoler. Skolen ligger lige ved Nilens udspring, og der har man sat en madonnastatue op, som skolen er opkaldt efter. Bogen har en stigende spændingskurve og en dramatisk slutning.

Bogen kan sammenlignes med fx Khaled Hosseini og Chimamanda Ngozi Adichies populære bøger og vil appellere til de samme læsere.

Der er mange læsere til bogen, men både titel og forside kræver aktiv formidling, med mindre bogen opnår megen medieomtale.


Jyllands-posten

d. 1. juli 2014

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 1. juli 2014


Standart

Årg. 28, nr. 2 (2014)

af

af

Mads Anders Baggesgaard

Årg. 28, nr. 2 (2014)