Bøger / faglitteratur / fotografier

Nimbus - i sort-hvid og farver


Beskrivelse


Historien om Nimbus motorcyklerne, og dem der kørte på dem, set gennem fotografier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2011

af

af

Henrik H Pedersen

d. 29. sep. 2011

Til læsere af bøger om Nimbus og veteran-motorcykler. Til læsere som kender bøgerne fra de mindre danske forlag GT og Motorploven. Med sit indbydende layout er bogen nem at formidle til motorcykel-interesserede lånere.

Jens Jessen er medforfatter på en anden bog om Nimbus Nimbus - menneskene og teknikken, 2000 og hovedforfatter på BSA i sort-hvid og farver fra 2010. Nærværende bog er primært baseret på gamle og sjældne s/h fotografier fra Nimbus' start i 1919 og til lukningen af fabrikken i 1959. De enkelte fotografier er desuden ledsaget af mere eller mindre detaljeret tekst og fakta. Bogen er overskueligt inddelt i kapitler og temaer, som giver et fint kronologisk og historisk overblik. Bl.a. er medtaget et interessant afsnit om tyskernes brug af Nimbus under besættelsen. Sprogligt er indholdet ikke mere teknisk, end at de fleste almindelige motorcykel-kyndige kan være med. Bagerst findes et fyldigt appendiks over de forskellige modeller.

Kan i form og layout minde om BSA i sort-hvid og farver, 2010. I forhold til flere andre bøger om Nimbus og Jens Jessens egen Nimbus - menneskene og teknikken, 2000 er nærværende bog primært et fotografisk billedværk og med mindre vægt på konstruktion.

Informativ og gennemført indbydende layout, som giver en lyst til at bladre. Står sig rigtig godt i forhold til den øvrige Nimbus-litteratur.Informationer og udgaver