Bøger / skønlitteratur til børn / spænding

Ninja Niller - blodets bånd. Del 1


Beskrivelse


Klassen skal på lejrskole i Rumænien. Allerede i bussen lægger super-mobberne Linda og Mugge grimme planer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2013

af

af

Mads Overmark

d. 17. juli 2013

Bøgerne henvender sig til de børn i indskolingen, 6-8 år, der skal automatisere deres læsning og træne indholdslæsning. De kan bruges som en del af et læsekursus eller som ren underholdning i fritiden.

Den 13. historie om anti-mobbe helten Niller er i fire dele. I bind 1 og 2 hører vi om Niller og hans klasse, der skal til Rumænien for at se Draculas borg. Ærkefjenderne Linda og Mugge er også med, og da der samtidig dukker ondskabsfulde vampyrer op, bliver der nok at se til for Ninja Niller og Kazing Simon. Temaet mobning synes nedtonet i disse bind, og kampen mod det onde kan skabe overraskende alliancer. Fortællingen er lavet i korte hovedsætninger og er ledsaget af halvsides farveillustrationer, der støtter læsningen, arbejdet med forforståelse samt elevens genfortælling. Endelig bidrager de meget til oplevelsen af fart og spænding. Sprog og handling er overskuelig, og bør ikke give anledning til problemer for målgruppen. Hver del afsluttes med en cliffhanger, som nok skal sende læseren videre til næste bind. Forsiderne er nemme at identificere for seriens mange fans.

Børn der forvandler sig til superhelte kan findes andre steder, fx i serien om Megadrengen, men kombinationen af kampsport og mobning i skolen er serien om Ninja Niller ene om.

Fart og spænding til den let øvede læser i indskolingen. Får ikke lang tid på hylden.