Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ninja Niller - blodets bånd. Del 4


Beskrivelse


Under kampen mod vampyrerne venter der en voldsom overraskelse for Niller.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2014

af

af

Mads Overmark

d. 30. jan. 2014

Bøgerne henvender sig til de børn i indskolingen, der skal automatisere deres læsning og træne indholdslæsning. De kan bruges som en del af et læsekursus eller som ren underholdning i fritiden.

Tredje og fjerde del af Blodets bånd, hvor Niller og venner må alliere sig med gamle fjender for at bekæmpe de onde vampyrer. I tredje del ser det sort ud for de unge helte, der er fanget i vampyrernes celle. I fjerde del får læseren det endelige opgør med det onde. Midt i kampen må en chokeret Niller erkende, at Linda, som han er hemmeligt forelsket i, er Den Sorte Ninja, hans værste fjende. Vil og kan han fortsætte kampen med hende? Fortællingen er skrevet i korte hovedsætninger og er ledsaget af halvsides farveillustrationer i manga-stil. De støtter læsningen, arbejdet med forforståelse samt elevens genfortælling. Endelig bidrager de meget til oplevelsen af fart og spænding. Sprog og handling er overskuelig, og bør ikke give anledning til problemer for målgruppen. Bøgerne bør læses i rækkefølge, men en kort introduktion gør, at de kan læses enkeltvis.

Bøgernes layout ligner de øvrige i serien. Mobbetemaet er nedtonet i forhold til andre historier om Ninja Niller.

Rigtig meget aktion og en smule kærlighed til begynderlæseren. Bøgerne kommer næppe til at tilbringe ret meget tid på hylden.