Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ninja Niller på mærkerne


Beskrivelse


Linda mobber to piger, fordi de ikke er med på moden. Ninja Niller bliver vred. Latino Lars vil hjælpe Ninja Niller, men det gør han helt forkert. Mon de finder ud af det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2010

af

af

Vibeke Axelsen

d. 7. okt. 2010

Bogen er til begynderlæsere, der er godt i gang med at læse; fra ca. 7 år (1. klasse). Og den er til Ninja Nillers efterhånden store fanskare! Hvis man samlede alle ti bøger i serien, kunne de evt. bruges i undervisningen om mobning.

Bogen lyser med sin røde farve op mellem alle letlæsningsbøgerne og vil være nem at finde. Forfatter og illustrator har endnu en gang - i et letlæseligt sprog med de karakteristiske tegninger i mangastil - begået en relevant fortælling om, hvordan Ninja Niller forsøger at bekæmpe mobning. Han griber Linda i at mobbe to piger for ikke at besidde de sidste nye modevarer, som hun selv har, men kun nogle plagiater. Da Ninja Niller - stadig kun mundtligt - er ved at få krammet på Linda, dukker en ny forklædt person op; Latino Lars, fan af Ninja Niller. Han overfalder alle pigerne og ødelægger deres "modeting" - har totalt misforstået situationen. Niller bliver vred, Latino Lars græder, men Linda krammer Lars, som lige har ødelagt alle hendes dyre genstande. Situationen er tilsyneladende under kontrol, men Ninja Niller ryster på hovedet: piger!.

Bogen er på alle måder helt i tråd med de ni andre i serien.

Bogen er for begge køn, men Ninja Nillers sidste reaktion på Lindas handling er meget "drengevenlig". Serien læses da også fortrinsvis af drenge. Gid der ikke var brug for at blive ved med at skildre mobningens grimme fjæs. Når det desværre stadig er nødvendigt, er det godt, at der er nogle, der kan gøre det på denne ordentlige og letforståelige måde.